În comuna Salcia din judeţul Prahova deszăpezirea se face cu un plug tras de cai, iar primarul foloseşte propria maşină ca să împrăştie material antiderapant, din cauza lipsei de bani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Comuna Salcia din judeţul Prahova este mică, iar bani la bugetul local sunt “bob numărat”. Din acest motiv, primarul comunei, Dan Boştină, a decis să economisească fiecare leu. Şi aşa a ajuns în situaţia în care deszăpezirea pe străzile din sate să fie făcută cu ajutorul unui plug tras de cai.

”Din 2000, de când sunt primar, numai aşa am deszăpezit străzile, cu plugul tras de cai. În funcţie de zăpadă folosim doi sau patru cai. Acum am făcut cu doi. Şi animalele sunt ale localnicilor. M-ar costa, dacă aş avea firmă, aproximativ 40.000 de lei. Aşa nu mă costă nimic. Utilajele ar face un pic mai bine, dar nu e mare diferenţa”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Dan Boştină.

Citeste si...  De 1 iunie, Mircea Dinescu găteşte pentru copii la Cetate

Primarul a spus că îşi foloseşte maşina pentru a împrăştia material antiderapant: ”De nevoie, din lipsă de bani. La maşina mea pun o remorcă, o încarc cu nisip, iar oamenii de la ajutor social împrăştie cu lopata materialul antiderapant. Se mai urcă şi viceprimarul în remorcă. Eu conduc, ei dau cu nisip”.

Oamenii sunt mulţumiţi de cum arată străzile după ce plugul tras de cai deszăpezeşte. “În mare parte, da. Pe plan local, e o idee bună în lipsă de altceva. Ne organizăm pe plan local”, a declarat un localnic.

Un alt localnic a spus despre primar: ”Face pentru comună, nu pentru altul. Cu plugul cu caii facem deszăpezire”.

În Salcia trăiesc 1.200 de oameni, iar deszăpezirea cu plugul tras de cai se face pe 20 de kilometri.