Life, Stiri

Cum să-ţi faci tenul să pară sănătos şi strălucitor

 Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru, deşi nu ne gândim la ea astfel. Rolul ei este de a te proteja de factorii exterini, dar şi de a elimina toxinele.

515263l-640x0-w-4758bfb9

Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru, deşi nu ne gândim la ea astfel. Rolul ei este de a te proteja de factorii exterini, dar şi de a elimina toxinele.
Hidratează din interior

Pielea ta este hidratată dacă şi corpul tău este hidratat. Este atât de simplu pe cât sună. Iar cei doi litri de apă pe zi nu reprezintă totul. Alege alimente care te hidratează şi te hrănesc în acelaşi timp, cum sunt fructele şi legumele proaspete. Acestea conţin nutrienţi esenţiali pentru sănătatea şi frumuseţea pielii tale.
Detoxifiază

Aşa cum spuneam, pielea este „poarta” de ieşire a toxinelor din organism. Iar sistemul limfatic are un rol esenţial în conducerea acestor toxine către exterior. Exerciţiile fizice, prin transpiraţie şi stimularea circulaţiei limfatice, sunt esenţiale pentru a-ţi curăţa corpul de aceste reziduri. Fă mişcare în fiecare zi, sub orice formă, fie că urci scările, mergi pe jos sau faci exerciţii în faţa televizorului. Respiraţia adecvată este de asemenea o armă secretă care contribuie la dobândirea unui ten radiant, iar mişcarea în aer liber te ajută să obţii

Mănâncă numai grăsimi sănătoase

Fiecare membrană celulară din corpul tău are la bază grăsimi sintetizate din cele pe care le consumi, deci trebuie să îi oferi organismului numai grăsimi de cea mai bună calitatea. Le obţii din alimente precum peştele gras, cum sunt somonul sau macroul, din nuci şi semninţe crude, nuncă de cocos şi uleiul de cocos, măsline şi avocado. Evită grăsimile prăjite, inclusiv pe cele din alimente procesate, uleiurile rafinate şi grăsimile vegetale hidrogenate.
Îmbunătăţeşte-ţi digestia

Dacă ai probleme de digestie, corpul tău nu va reuşi să asimileze toate acele elemente nutritive necesare unei pieli sănătoase, precum vitaminele A, C şi E, dar şi seleniu, zinc şi grăsimile sănătoase menţionate mai sus. Stimulează-ţi digestia cu bacteriile benefice pe care le obţii din produsele lactate fermentate, în special din iaurt şi chefir.

blank