Tăiatul cepei nu este o activitate tocmai plăcută, pentru că orice ai face, lacrimile sunt inevitabile. Totuşi, bucătarii experimentaţi au descoperit câteva trucuri referitoare la cum să tai ceapa fără să plângi, pe care vi le împărtăşim şi vouă.

ceapa_0_d9171ec2d7

Înainte de a tăia ceapa, curăţ-o şi pune-o în congelator pentru o jumătate de oră înainte să o toci. Rezultatul e garantat: nici o lacrimă.

O lumânare aprinsă lângă tocător are şi ea rezultate. Flacăra lumânării va fi mai mare şi mai luminoasa când toci ceapa, semn că arde toate uleiurile emanate care irită în mod normal ochii.

O altă metodă care garantează faptul că poţi să tai ceapa fără să plângi este aceea de a evita rădăcina (curăţă ceapa de coaja exterioară însă fără a tăia rădăcina). Bineînţeles că există o explicaţie: rădăcina de la ceapă ascunde un depozit semnificativ de componente sulfurice de concentraţie mare, responsabil cu lacrimile.

Citeste si...  Fernando de la Caransebeş a promis copii "mai repede ca alţii"!