Life, Stiri

Cum să pui castraveţi covăsiţi? Reţeta Oliviei Steer

Pe lângă postura de prezentatoare şi scriitoare talentată, Olivia Steer s-a impus pubicului şi ca o susţinătoare înflăcărată a cauzei raw-veganism-ului.

castraveti-covasiti-reteta-olivia-steer_30e00e3b77

Olivia Steer a ajuns la stilul de alimentaţie raw vegan după ce sora ei s-a îmbolnăvit de cancer. A citit multe cărţi şi s-a convins că este cea mai bună alegere pe care poate să o facă pentru ea şi pentru familia ei. Chiar dacă stilul de viaţă poate părea uşor restrictiv,  reţetele delicioase ale Oliviei ne conving de contrariu.

De exemplu, reţeta castraveciorilor covăsiţi, prezentată de Olivia Steer pe site-ul ei, este nu numai deosebit de sănătoasă, ci ne duce cu gândul la metodele tradiţionale ale bunicii.

„Un miracol nu vine niciodată singur, căci numai așa se explică cum de mi-au ieșit pentru prima oară atît de bine castraveciorii covăsiți, pe care îi făcea, ca nimeni alta, mama.

Am luat de la piață: un kilogram jumate de castraveți foarte proaspeți (tari, aproape negri și aspri la coajă); doi ardei iuți, tăiați în jumătate; o căpățînă de usturoi, curățată bine; două fire de mărar înflorit; cîteva boabe de muștar și piper alb.

Le-am așezat pe toate, ca pe niște moaște scumpe, într-un borcan pîntecos, cam la vreo 3 litri jumate, umplut cu apă caldă sărată (o lingură, la un litru), pe care l-am căpăcit cu o felie mare de pîine integrală și l-am așezat direct în bătaia soarelui, trei zile încheiate”, a prezentat Olivia reţeta ca pe o recomandare de însoţire a unui houmous raw-vegan delicios.

RTEmagicC_castraveti-covasiti-reteta-olivia-steer_4.jpg

blank