2bf44493d5827329211a51bf0798bf297cff2364fe2d160233d5187de195d463-bigPână acum am lămurit problema cu împachetatul și am aflat care este „ritualul” salutului la diverse popoare. Dar ce ne facem când suntem puși de a vizita pe cineva dintr-o altă țară? Cu siguranță și aici există anumite reguli ce ar trebui respectate inclusiv atunci când vizităm o persoană de altă naționalitate stabilită la noi în țară (e un semn de respect).

În cele ce urmează vom prezenta 3 situaţii cu care v-ați putea confrunta în periplele prin lume.

Când un chinez vă invită la el acasă, fiți siguri dacă doriți să acceptați sau nu invitația. În cazul în care nu doriți să îl vizitați, motivați alegerea într-un mod în care să nu lăsați impresia că nu sunteți interesați în a dezvolta o relație sau un parteneriat cu acea persoană. Dacă acceptați, va trebui să respectați anumite reguli, dintre care cea mai cunoscută este cea a descălțatului la intrarea într-o casă (gazda vă va oferi sau nu – după obiceiul casei – o pereche de papuci sau de sandale). În al doilea rând, aduceți un cadou atâta timp cât acesta nu este: un ceas, o batistă, un prosop, o umbrelă, obiecte contondente, flori care nu sunt în ghiveci îndeosebi crizanteme galbene, pantofi, pălării verzi, un set format din 4 obiecte sau ceva de culoare albă sau neagră – toate acestea au conotații negative. De asemenea, nu vă așteptați ca gazda să deschidă cadoul de față cu voi. Încă de la început, gazda vă va servi cu ceai și este considerat nepoliticos să refuzați sau să cereți altceva. Aveți grijă să mâncați suficient cât să arătați că vă place ceea ce a fost gătit, dar nu terminați tot din farfurie – acesta este considerat a fi un semn că gazda nu a gătit suficient. Și, nu în ultimul rând nu vă grăbiți să plecați imediat ce ați terminat de mâncat.

Dacă vizitați un spaniol, încercați să fiți punctuali. Drept cadou puteți aduce o sticlă de vin bun, dar și o cutie de bomboane de ciocolată sau un buchet de flori pentru doamnă. Și, fiți pregătiți să mâncați mult!

Marocanii, în general respectă faptul că vizitatorul provine dintr-o altă cultură însă, cu siguranță vor aprecia dacă veți respecta anumite tradiții.  Aduceți un mic cadou, un baton de zahăr sau câteva fire de mentă – deși nu par cadouri pentru noi, pentru ei sunt un cadou foarte apreciat și util. De asemenea, marocanii vor primi cu plăcere și un mic suvenir din țara voastră de origine sau o vedere. Și în această țară trebuie să vă descălțați când vizitați o casă. La masă, probabil va trebui să vă serviți în stil marocan – dintr-un platou comun aflat în centrul mesei. Din acest platou, fiecare primește porție egală – iar partea ce vă revine este considerată felia imaginară din dreptul vostru (și este nepoliticos să primiți mai mult de atât). De asemenea, fiți pregătiți să mâncați cu ustensile neconvenționale  de pildă, tajine se mănâncă cu o felie de pâine pe post de lingură. Dacă trebuie să respectați o anumită dietă anunțați gazda dinainte – e nepoliticos să refuzați un fel de mâncare. La finalul mesei, chiar dacă vă simțiți „plini” beți ceaiul care vi se oferă.

Și lista, evident, lista ar putea continua… Mâine, vom aprofunda subiectul mâncării.

Citeste si...
Insula Dezmățului. Locul unde englezoaicele fac SEX cu cine apucă!

2 COMENTARII

Comments are closed.