Comerțul de produse alimentare nu este un domeniu de activitate lipsit de complicații. Multe categorii de alimente sunt vulnerabile la factorii de mediu și au nevoie să fie păstrate în condiții stricte. În lipsa acestor condiții, alimentele se alterează în timp scurt și pot fi trecute la capitolul pierderi. Tocmai de aceea, magazinele de orice dimensiune apelează la cel puțin o cameră frigorifică pentru a se asigura că depozitează în condiții sigure alimentele pe care le comercializează. Printre cele mai problematice categorii de produse se numără legumele, fructele, dar și carnea. Acestea au nevoie să fie păstrate la temperaturi scăzute, iar camera frigorifică este spațiul ideal, mai ales dacă este vorba despre cantități ridicate de alimente.

O cameră frigorifică reprezintă, pe scurt, un container în care pot fi depozitate aceste alimente. Construită din panouri groase de până la 100 de milimetri, camera frigorifică integrează un sistem prin intermediul căruia stabilește și controlează temperatura optimă de păstrarea a alimentelor. Pentru a găsi camera friforifică potrivită afacerii tale, trebuie să știi mai multe despre modul său de funcționare și despre ce implică utilizarea unui astfel de spațiu.

Cum funcționează și de ce este necesară o cameră frigorifică

Camera frigorifică poate fi asemănată cu un depozit de alimente ce are caracteristicile specifice unui frigider. Prin intermediul unor panouri frigorifice termoizolante, se izolează un spațiu care devine astfel spațiul camerei frigorifice. În interior, aceasta are un sistem de stabilire a temperaturii ideale pentru păstrarea produselor, dar și de control al nivelului de răcire. Ea poate fi folosită atât pentru refrigerare, cât și pentru congelare, în funcție de specificul alimentelor depozitate. Temperatura este monitorizată printr-un termostat și poate fi gestionată prin intermediul sistemului de comandă și control.

 

Deținerea unei camere frigorifice este esențială pentru oricine are un magazin, mai ales dacă este vorba despre unul de dimensiuni mai mari, precum un supermarket. Alimentele, îndeosebi cele vulnerabile în condiții de căldură, trebuie stocate în condiții optime pentru a nu se altera. Într-o cameră frigorifică poți stoca în condiții excelente carne, produse lactate, fructe sau legume. Acestea vor fi păstrate în condiții optime pentru perioade întinse de timp, ceea ce va conduce la evitarea pierderilor și la maximizarea profiturilor oricărui magazin.

Citeste si...
Ghid pentru alegerea combinei frigorifice potrivite

 

Ce profil are cea mai bună cameră frigorifică

La fel ca oricare alt spațiu de depozitare, și camera frigorifică trebuie aleasă în funcție de dimensiunea afacerii pe care o desfășori. Dacă deții un magazin de dimensiuni reduse, camera frigorifică ideală nu este una foarte mare, ceea ce va facilita o investiție nu foarte costisitoare. În schimb, dacă ai nevoie să stochezi o cantitate mare de produse, va trebui să optezi pentru variante mai generoase. Un alt criteriu pe care trebuie să îl iei în calcul atunci când alegi camera frigorifică este reprezentat de specificul produselor pe care le vei depozita. Acestea pot avea nevoie să fie stocate la temperaturi foarte scăzute, dacă discutăm despre carne și produse congelate sau precongelate. Trebuie să identifici acea cameră frigorifică ce poate asigura astfel de temperaturi. Este recomandat să apelezi la o companie precum Frigotehnics, extrem de experimentatăpe piața din România. Frigotehnics pune la dispoziție servicii de consultanță, transport, montaj, dar și service pentru camerele frigorifice pe care le oferă clienților.

Alegerea unei camere frigorifice nu este ușoară, însă este o măsură care te poate ajuta să eviți pierderi importante dacă deții un magazin. Pentru a identifica cea mai bună variantă, poți apela la serviciile unei companii experimentate, care îți poate oferi consultanță și tot pachetul de servicii necesare montajului și întreținerii camerei.