Dacă apa este o problemă în zona în care locuiești sau ai o afacere, sau pur și simpu îți dorești să faci mai multe pentru mediul înconjurător, îți recomandăm instalarea unui rezervor subteran sau suprateran, în funcție de necesitățile gospodărilei.

Tehnologia utilizată pentru realizarea unor rezervoare polipropilena subterane a evoluat mult în ultimii ani, acestea fiind inovative, cu o durabilitate foarte mare, care garantează etanșarea perfectă a rezervoarelor și o rezistență sporită la presiunea pământului. Acestea pot fi vericale sau orizontale, în funcție de necesitățile și dimensiunile dorite.

Avantajele instalării unui rezervor subteran sunt:

rezistență la coroziune pentru majoritatea agenților chimici;

rezistență mecanică sporită;

material alimentar 100%;

întreținere ușoară datorită suprafeței foarte fine;

nu emană mirosuri neplăcute;

greutate redusă, fiind astfel ușor de transportat și montat;

se pot realiza pe dimensiunile clientului dacă dimensiunile standard nu se potrivesc;

la cerere, rezervoarele pot fi dotate cu accesorii din polipropilenă: racorduri filetate, robineți, capace de vizitare filetate sau simple tip flansa, indicatoare de nivel.

Dacă spațiul nu îți permite instalareau unui rezervor subteran, există și varianta rezervoarelor supraterane – orizontale sau veritcale – având același caracteristici de producție și de calitate.

Pentru economisirea banilor și a resurselor de apă potabilă, recomandăm instalarea rezervoare apa pluviala. În bazinul îngropat (rezervorul de reținere apă de ploaie), apa este ținută la o temperatură constantă și nu se degradează ca apa din rezervoarele supraterane. În prezent, fiecare casă cu gradină ar trebui să aibă montat un rezervor pentru acumulare apei de ploaie; în realizarea acestui proiect, un rezervor de plastic de înaltă calitate, care să acumuleze apa pluvială, va deveni o adevărată necesitate pentru conservarea grădinii.

Rezervoarele de apa pluvială se împart în două categorii:

  1. Rezervoare subterane apa de ploaie cu sorb 1 toll si racorduri 1/2 pentru sensori nivel în cazul când pompa este montată la exterior.

  2. Rezervoare subterane apă pluvială/ploaie cu pompă interioară, cu plutitor și instalație hidraulică de 1 toll conectată la pompă.

Adiacent rezervorului de apă pluvială se recomandă instalarea unui filtru de apă de ploaie care elimină murdăria mecanică din acesta. Prin urmare, în rezervorul de stocare a apei de ploaie nu se depozitează murdărie și nu mai este necesar să fie curățat, iar pompa nu poate fi deteriorată prin sedimentare din partea inferioară. Nu există, de asemenea, riscul înfundării fitingurilor instalate în sistemul de distribuție a apelor pluviale. Selectarea filtrului de apă de ploaie se face în funcție de suprafata acoperisului. Ele se pot monta suprateran sau subteran, înainte de rezervor, cu condiția accesului facil pentru curățarea acestuia.

Având grijă de natură și conservând resursele naturale cât mai bine, avem în primul rând grijă de noi și de viitorul planetei noastre. De aceea, este foarte important să ne informăm și să investim în tehnologii și soluții care ne ajută să conservăm mediul înconjurător. În timp, costul inițial al investiție va fi acoperit și vei simți beneficiile și în buzunar.

Citeste si...
AdePlast, în Top 100 Angajatori din România