Life

Cum să dezinfectați interiorul unei mașini

În prezent, apariția coronavirusului și teama de infectare fac necesară luarea unor măsuri de precauție suplimentare. Mașinile pot fi o sursă de infecție. Evident mai puțin decât altele lucruri folosite de un număr mai mare de oameni.

Potrivit epidemiologilor chinezi, țara în care a apărut această boală și unde cercetarea, din acest motiv, este cea mai avansată, oferă date despre acest virus, care pot indica măsurile care trebuie luate:

  • Supraviețuiește în aer aproximativ 30 de minute și se răspândește până la 4,5 metri.

  • Rămâne activ pe oțel două zile, patru pe lemn și sticlă, cinci pe metal, plastic și ceramică.

  • Rezistă între două și opt ore pe aluminiu, dar mai puțin de opt ore pe latex.

Acestea sunt cifre medii. Permanența virusului pe obiecte variază în funcție de temperatură sau umiditate, pe lângă tipul de suprafață.

După cum vedeți, în final, dacă nu ajunge la o celulă pentru a se reproduce, virusul dispare. Prin urmare, dacă respectați starea de urgență și stați acasă, fără a utiliza mașina timp de 15 zile, nu trebuie să luați niciun fel de precauție, conform informațiilor pe care ni le oferă oamenii de știință. Situația se schimbă dacă trebuie să folosiți mașina – pentru a merge la locul de muncă, pentru o situație de urgență etc.

Oricât de mult respectați protocoalele legate de igienizare (curățarea mâinilor, utilizarea gelurilor dezinfectante, menținerea unei distanțe sigure), este posibil să rămână unele microorganisme. Un simplu strănut sau atingerea unei suprafațe de către o persoană infectată cu coronavirus poate răspândi boala.

Pentru a împiedica supraviețuirea virusului pe suprafețe, este indicat ca pe lângă o spălare completă, să se igienizeze și interiorul mașinii, care include sistemul de aer condiționat și suprafața evaporatorului.

Cel mai eficient tratament pentru interiorul unui vehicul care elimină bacteriile și agenții patogeni, nu virușii, este ozonul. În habitaclu se poate folosi un generator de ozon care purifică interiorul mașinii. Procesul durează între 20 și 50 de minute. După ce și-a făcut treaba, se transformă în oxigen, care distruge membrana celulară a microorganismelor.

Desigur, trebuie să țineți cont de faptul că ozonul nu este virucid, precum cele folosite pentru dezinfectarea echipamentelor chirurgicale sau ca cele utilizate în flotele de autobuze și trenuri publice pentru a opri extinderea coronavirusului. Datorită compoziției sale (trei atomi de oxigen), molecula rezultată captează electroni din orice compus care se apropie de acesta pentru a-și recăpăta stabilitatea.

Este un oxidant dur, de unde și proprietățile sale biocide, deodorante și chimico-distructive extraordinare. El face acest lucru prin eliminarea electronilor din alte molecule, oxidându-i și destabilizându-i până la distrugerea lor dacă concentrația de ozon și timpul de contact sunt suficiente.

Virușii sunt agenți infecțioși cu un singur acid nucleic (ADN sau ARN), înconjurat de un înveliș format din una sau mai multe proteine, capabile să transmită genomul lor de la o celulă la alta. Ozonul distruge cu ușurință aceste molecule în doze mai mici decât este necesar pentru a distruge bacteriile.

Desigur, pe lângă acest lucru, este indicat să curățați de fiecare dată când vă spălați mașina, elementele cu care intrați cel mai mult în contact, mai ales dacă vehiculul este folosit de mai multe persoane. Acordați atenție volanului, schimbătorului de viteze sau mânerelor. Nu uitați să curățați bine și orificiile de aerisire. Pentru asta puteți folosi un șervețel dezinfectant pentru suprafețe multiple.

Nu aveți mașină? Nicio o problemă. Dacă bugetul vă permite, vă recomandăm să vă cumpărați una. Pentru a găsi o mașină la un preț avantajos puteți accesa linkul https://www.autovit.ro/autoturisme/.

Dacă deja știți ce mașină vă doriți, adică un BMW, accesați linkul https://www.autovit.ro/autoturisme/bmw/bmw-m3/. Spor la cumpărături vă dorim!

blank