Daca esti in cautarea focarului perfect pentru semineul tau, iti recomandam gama completa a celor de la alego.ro de unde poti alege dintre focarele traditionale din fonta, focarele standard sau premium samotate si focarul de lux, ce reprezinta varful de gama in materie de focar semineu. Toate modelele sunt compatibile atat in cazul unui semineu clasic pe lemne, cat si in cazul semineelor de exterior care functioneaza pe baza de gaz, GPL sau combustibil de tip peleti.

Un amanunt important este ca, indiferent de gama din care fac parte, focarele de semineu din oferta alego.ro pot fi structurate modular in ceea ce priveste pozitia sticlei focarului, doar pe partea din fata, pe partea din fata plus o laterala (stanga sau dreapta) sau pot fi proiectate chiar cu trei sau patru laturi din sticla. In plus, la solicitarea clientului, acestea se pot configura prin montajul de sisteme de acumulare termica, tehnologie cu dublu geam (pentru un consum minim de lemne si un plus de siguranta) precum si decorare personalizata cu samota neagra sau alte detalii si accesorii ce vor face diferenta din punct de vedere estetic si functional.

In urmatoatele randuri va vom prezenta pe scurt cateva specificatii ale modelelor mentionate mai sus, detalii menite sa va ajute in alegerea focarului potrivit semineului dumneavoastra.  

Vom incepe cu focarele confectionate din fonta care sunt recunoscute pentru durabilitatea extinsa si proprietatile de tranfer rapid a caldurii in interiorul hotei, totodata permitand acumularea si distribuirea agentului termic in celelalte incaperi din locuinta. Singurul dezavantaj este dat de faptul ca, arderea lemnului nu este la fel de eficienta ca si in cazul focarelor samotate, iar ca si rezultat, vom avea mai multa cenusa si depuneri mai mari pe sticla si la interiorul unui cos fum.

Citeste si...  Trucuri de stil pentru o noapte romantica! Fa-l sa se indragosteasca de tine

Focarele samotate standard, in comparatie cu cele din fonta, au rezultate mai bune in timpul arderii, diminuand astfel reziduurile (cenusa) si depunerile pe sticla. Samota ajuta la dezvoltarea unei temperaturi mai mari in camera de ardere, in schimb, aceasta este un consumabil si, in functie de exploatare, va trebui sa fie schimbata in timp, daca se va deteriora.

In schimb, focarele premium sau de lux, se diferentiaza de celelalte modele din gama, atat  datorita calitatii superioare a materialelor folosite in procesul de confectionare (samota arsa cu rezistenta mecanica superioara, otel cu compozitie mare de carbon, vopsea anti-zgarieturi), cat si prin tehnologia revolutionara de ardere a lemnului, cu randament ce depaseste pragul de 80% (minim dubla combustie, obligatoriu ardere etansa, ardere pe vatra).

Un factor important de luat in calcul atunci cand vrem sa ne alegem focarul potrivit, se refera la aportul termic necesar incalzirii locuintei noastre. Nu trebuie sa uitam asadar, ca un focar se ia in calcul ca o sursa alternativa de incalzire a casei, si acest aspect trebuie tratat ca atare. In acelasi timp este necesar sa avem in vedere si urmatoarele variabile: spatiul in care se va amaplasa semineul (suprafata, niveluri, deschidere, etc), inaltimea acestuia, precum si greutatea, numarul de incaperi care se doresc a fi suplimentate termic.

Dar nu te lasa intimidat de detaliile tehnice si respira usurat pentru ca, specialistii de la Alego.ro sunt destul de saritori sa te ajute sa faci alegere corecta, in functie de necesarul de incalzit, in functie de cosul de fum si alti parametri care trebuie luati in calcul, iar in ceea ce priveste logistica, transportul este gratuit pentru toata gama de focare de seminee din catalogul lor.