Dudea (în centru) va primi și mai multe șanse pentru a fi titular, dorindu-se un cuplu de stoperi cu alt fundaș crescut la Dinamo, Nedelcearu.

”Câinii” vor miza tot mai mult pe jucători tineri, crescuți la club, iar la iarnă nu se mai aduc străini, ci puștii împrumutați în primele două ligi.

Suporterii au cerut să facă ei primul „11”, sunt acuzați străinii care nu-și dau interesul pentru club și sunt propuși tineri de la Dinamo II, adică puști crescuți la club, fiindcă echipa a doua nu mai există, iar Vasile Miriuță le-a promis fanilor că va da credit jucătorilor tineri din propria ogradă. De aceea l-a tras în afară din echipă pe Katsikas și l-a promovat pe Dudea, fundaș central, așa cum a jucat și la juniorii Craiovei, chiar dacă Andone voia să-l folosească la închidere, iar Contra fundaș dreapta. Pe lângă Dudea, a revenit cu Astra în primul „11” și Costache, după două etape de suspendare, Ion Gheorghe a jucat în Derby de România, Longher a fost în lotul de 18 cu Chiajna.

Citeste si...  Disperare în FRF?! GigăPopescu nu mai candidează

PE CINE ADUC ÎNAPOI

Conducerea i-a trasat sarcini precise lui Miriuță să promoveze tineri crescuți la Dinamo. Sunt mult mai ieftini – Dudea are 1.800 de euro pe lună, de 5 ori mai puțin decât Katsikas -, cu impact major la suporteri și posibile rețete financiare în viitorul apropiat. Vasile va continua acest tip de proiect, probabil, și în mercato de iarnă, când se va încerca readucerea unor fotbaliști împrumutați la diverse echipe din Liga 1 și a 2-a, Daniel Popa (Botoșani), Patrick Petre (Sepsi), Vlad Olteanu și Mihai Popescu (ambii de la Voluntari), Laurențiu Manole și Andrei Târcoveanu (ambii de la Mediaș), Denis Ciobotariu și Mihai Neicuțescu (ambii de la Chindia).

„Avem un nucleu bun şi am vorbit cu conducerea, vom avea mai mulţi tineri în lot. Nu putem juca numai cu tineri, dar aţi văzut ce bine a jucat Dudea cu Astra”

Vasile Miriuță, antrenor Dinamo