Life

Cum poti sa slabesti mancand conopida!

Conopida este o planta erbacee, care va poate fi de mare ajutor daca vreti sa pierdeti in greutate in mod natural si sanatos.

img_1386971_thumbs_600x400_1429941

Compozitia chimica a acestei legume este foarte diversa, contine aproximativ 90% apa, 3,2% carbohidrati, 0,8% saruri minerale 2,2% proteine. Este bogata in vitaminele A, C, B1, B2, B5, B6. Este o sursa excelenta de vitamina K si acizi grasi omega-3, si contine, de asemenea, beta-caroten, acid cafeic, acid cinamic, fitonutrienti, magneziu, quercetin si rutin, acid nicotinic, si acid folic.

Conopida este un aliment excelent pentru persoanele care au probleme cu excesul de greutate fiind ideala pentru dietele de slabire, deoarece aceasta nu contine nici o grasime – 100 g conopida are doar 20 de calorii. Este benefica pentru persoanele care sufera de boli cardiovasculare si artrita.

Datorita varietatilor de nutrienti pe care il contine, conopida are un puternic efect antioxidant, ajuta la curatarea ficatului de toxine si intareste sistemul imunitar. In medicina traditionala, conopida este cunoscuta ca previne cancerul de prostata, iar daca se combina cu curcuma s-a observat o crestere a potentei.

Exista multe cercetari care leaga un consum regulat de conopida in prevenirea cancerelor, cum ar fi cancerul de prostata, de vezica urinara, colon si ovar. Dintre toate tipurile de varza, conopida este absorbita cel mai bine de catre organism.

Pulpa sa este are o structura moale si nu provoaca flatulenta in organism. Caracterul antiinflamator al substantelor nutritive din conopida are un efect benefic in combaterea problemelor de sanatate care sunt cauzate de procese inflamatorii – boala Crohn, rezistenta la insulina, boli inflamatorii intestinale, artrita reumatoida, diabet de tip 2 si colita ulceroasa.

Trebuie avut in vedere faptul ca conopida nu este utila pentru toti oamenii. Persoanele care sufera de boli ale tiroidei trebuie sa evite consumul ei, precum si persoanele care au un asa-numitele probleme de purine. Cel mai bine este de a gati conopida aburita sau in putina apa.

blank