Potrivit unui studiu realizat de firma IHS Romania, cartierul Pipera Sud este un paradox, pentru ca diferentele intre ce-si doresc angajatii sdi ce vor companiile, dar si intre productivitatea zonei si investitiile publice sunt foarte mari.

Cercetarea arată că, în ciuda acestor aspecte, Pipera Sud conduce în topul pieţei de birouri din Capitală şi, datorită “densităţii” economice şi a angajaţilor calificaţi, întreaga zonă reprezintă o oportunitate de branding pentru un oraș inteligent.

 

 Studiul vine la doi ani de la un sondaj de opinie realizat în rândul angajaţilor din zonă. Din 500 de persoane, cate au fost incluse in studiu, aproape 80% au raspuns ca reabilitarea drumurilor ar trebui sa fie o prioritate, iar 60% ca reabilitarea trotuarelor ar trebui realizata urgent, la fel ca si amenajarea mai multor locuri de parcare.

 

Raspunsurile date de participantii la studiul IHS din acest an, nu au fost mult diferite fata de cele de anul trecut:

 

  • Supralărgirea sau utilizarea unor sisteme unidirecționale pentru bulevardul Dimitrie Pompeiu și strada Fabrica de Glucoza.
  • Crearea unei conexiunii rutiere alternative între bulevardul Dimitrie Pompeiu și Şoseaua Pipera.
  • Mai multe garnituri de metrou la ore de vârf.
  • Monitorizarea și combaterea fenomenului parcărilor ilegale.
  • Reabilitarea trotuarelor și crearea de benzi pentru biciclete.
  • Punerea în aplicare a reglementărilor privind construcțiile și implementarea unui management al deşeurilor.
  • Gestionarea inteligentă a mijloacelor de transport în comun, un iluminat inteligent şi sisteme de iluminat la trecerile de pietoni.
  • Dezvoltare instituțională – înfiinţarea unei asociații private a companiilor din zonă, care să asigure dialogul cu autorităţile în legătura cu proiectele de dezvoltare locală.

Cercetarea a fost parte a evenimentului “Smart Interventions for Branding Pipera” organizat de Ambasada Olandei, care își are sediul tot în această zonă. “Smart Interventions for Branding Pipera” a venit ca urmare a agendei de priorități a Olandei din mandatul de președinție a Consiliului European, deținut între 1 ianuarie și 30 iunie 2016.