Lupta cu kilogramele în plus este una dintre cele mai întâlnite probleme cu care se confruntă omul modern. Unele persoane au o disponibilitate genetică pentru îngrășare, însă de cele mai multe ori surplusul de greutate este un rezultat al emoțiilor și/sau al lipsei de control.

Cu un simplu search pe Google, găsim mai multe diete decât oricând, tot felul de suplimente alimentare, sporturi care ard mai multe calorii, băuturi, pastile etc.; și totuşi, slăbitul nu este o acţiune la îndemână. Potrivit hipnoterapeutului Eugen Popa, majoritatea programelor tradiționale de slăbit se bazează pe restricţii, diete şi tind să controleze numărul de calorii consumate într-o zi.

„Ați observat vreodată cât de mult dorința de a mânca este influențată de starea noastră de spirit? Oamenii tind să folosească alimentele ca pe medicamente, care să vindece răni sau dureri emoționale. Poate fi vorba despre insecuritate, poate fi legat de partenerul de viață, sau poate pentru că te simţi obosit, supărat sau anxios. Odată ce ţi-ai dat seama exact de ce ai nevoie, poți găsi o alternativă mai sănătoasă pentru a-ţi satisface nevoia. Uneori, pare că ne hrănim mai degrabă sentimentele decât corpurile“, explică președintele Asociației Române de Hipnoză.

 

Mai mult decât atât, specialistul este de părere că mâncatul calmează și creează o senzație de bine și de multe ori ne dă energia de care credem că avem nevoie pentru a depăși sentimentele care ne domină. „Toată lumea ştie că, mâncând mai puţin şi făcând mai multă mişcare fizică, ne conduce la o formă corporală mai bună, la o stare fizică şi de sănătate mult mai bune. Cum ar fi să le poți face în mod natural, să le integrezi în stilul tău de viață și să nu mai fie nevoie să apelezi constant la voință și control? Principalul obiectiv al hipnozei este de a schimba perspectiva sau atitudinea unei persoane în ceea ce priveşte anumite situaţii. Oferind subiectului o înfăţişare, un gust sau o atingere a unei realităţi alternative îi permite minții lui subconștiente să ştie că există şi alte opţiuni pe lângă cele de care s-a agăţat atât de puternic. Mintea subconştientă nu ştie diferenţa dintre fantezie şi realitate. Introducându-i noi perspective, îi poți lărgi imaginea de ansamblu.

Citeste si...  Anca Serea are probleme de sănătate

Hipnoza poate genera transformările dorite pe… nesimțite, pentru că acestea vin de la interior la exterior. Asta înseamnă că toate acele impulsuri pe care le aveam și pe care nu le puteam stăpâni, care ne controlau și «ne făceau» să mâncăm excesiv spre exemplu, încep să se rărească, să fie controlate cu ușurință și, în cele din urmă, să dispară“, conchide Eugen Popa.