Parfumul este un cadou pe care bărbații și femeile adoră să-l primească. Un detaliu personal, care întotdeauna măgulește și satisface.

Legate de aromele naturii, de-a lungul istoriei parfumurile au fost un element de seducție prin excelență. Sub formă de unguente, creme sau lichide, sunt alături de noi de secole. Parfumurile sunt un cadou ideal foarte apreciat atât de bărbați, cât și de femei. Iată câteva secrete despre cum să alegi un parfum și care este parfumul ideal pentru fiecare tip de femeie.

Parfumurile conferă o notă personală incomparabilă. Sunt o minunată alchimie a uleiurilor esențiale, a alcoolului și a substanțelor fixative, care ne distinge, ne oferă siguranță și ne sporește atractivitatea. Dar nu toate tipurile de parfumuri se potrivesc oricărui tip de piele și nici nu au aceeași persistență. De aceea, este important să înveți ce parfum este recomandat pentru fiecare tip de piele și să testezi diverse variante până o vei descoperi pe cea potrivită.

Apar multe întrebări în momentul alegerii unui parfum: Cum afli dacă un parfum este original? Cum se face un parfum? Care este diferența dintre colonie și parfum? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care sigur ți le-ai pus măcar o dată în viață.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să îți alegi o esență, ținând cont că același parfum va miros diferit în funcție de așa-numitul „miros de bază” al pielii fiecărei persoane. De aceea, specialiștii recomandă să nu alegi niciodată un parfum în funcție de cum miroase la o persoană terță, pentru că trebuie să-l aplici pe propriul corp pentru a ști cum se îmbină aromele parfumului cu PH-ul pielii tale. Un parfum  poate mirosi foarte bine pe pielea unei persoane, iar la tine poate fi total diferit.

Cum să alegi parfumul perfect

Parfumurile au trei faze, deci nu te ghida după prima impresie, care va dura doar 15 minute și va da naștere unei alte faze care va dura 40 de minute, pentru a lăsa locul unei note de bază care va rămâne pe piele ore întregi. Prin urmare, aceasta din urmă este aroma care va dura mai mult și cea care ar trebui să îți placă.

Citeste si...
Horoscop! Racii sunt cuprinși de emoții puternice

Este bine de știut că aromele comunică un tip de personalitate foarte definit. Iată câteva dintre sugestiile specialiștilor despre cum să-ți alegi cel mai bun parfum, fără a risca să greșești.

Tipul de femeie: veselă- Aromă fructată

Femeia jovială se identifică cel mai bine cu parfumurile cu note fericite și vibrante, care se regăsesc în general în parfumurile  tinerești și care sunt extrase din fructe precum piersic, pepene galben, pepene verde și fructul pasiunii.

Tipul de femeie: clasică- Aromă citrică

Adepta stilului clasic poartă culori neutre, cum ar fi alb, negru și gri, care se asortează bine cu parfumurile ușoare, proaspete, extrase din coaja de lămâie, mandarină, portocală, bergamotă și grapefruit.

Tipul de femeie: romantică- Aromă florală

Melancolică și romantică, căreia îi place să poarte fuste și imprimeuri cu flori. I se potrivesc parfumurile cu note fine și delicate precum iasomie, regina nopții, trandafiri, gardenii, violete și alte flori.

Tip de femeie: atletică- Aromă florală proaspătă

Există anumite arome neprotrivite pentru persoanele care fac mult sport, cum ar fi cea dulceagă, de exemplu, datorită naturii sale ostile. Cele florale proaspete, care sunt extrase din flori precum floarea de portocal și margarete, sunt mult mai potrivite pentru acest tip de femei.

Tipul de femeie: sofisticată- Aromă  florală învăluitoare

Acest tip de femeie este candidata perfectă la un parfum floral: note de frezie, iasomie, trandafiri și gladiolă violet.

Tipul de femeie: cochetă- Aromă dulce

Deși aroma dulce este nepotrivită pentru femeia atletică, pentru femeia care folosește multe accesorii sau cea căreia îi place să atragă atenția cu o ținută spectaculoasă sau cu o pereche de tocuri înalte, este perfectă. Are note calde, cremoase, provenite de la scorțișoară, lapte, ciocolată, printre altele.

Ține cont de cele dezvăluite mai sus și alege-ți parfumul potrivit accesând linkul https://www.sephora.ro/marci/issey-miyake

Dacă vrei să alegi un parfum și pentru partenerul tău accesează linkul https://www.sephora.ro/parfumuri/parfumuri-pentru-el

Spor la cumpărături!