Afirmaţiile sunt făcute de un fost deputat într-o scrisoare oficială, împănată de jigniri

Bartos

Pavel Bartos este un personaj tonic, cu care ne-am obisnuit sa ne descreteasca fruntile in fiecare seara de vineri, atunci cand se difuzeaza show-ul „Romanii au talent”.

Bartos nu a fost insa intotdeauna privit cu atata simpatie. In urma cu doi ani, actorul a fost acuzat in mod direct de catre un deputat independent (la acea vreme) ca profita de prietenia cu fostul presedinte al Societatii Romane de Radio, Andras Istvan Demeter, cu ajutorul caruia si-ar fi bagat in buzunar peste 120.000 de euro.

Intr-o scrisoare oficiala, cu antetul Camerei Deputatilor, parlamentarul Mircia Giurgiu solicita un punct de vedere din partea conducerii SRR in legatura cu legalitatea si moralitatea unui contract semnat intre societatea de stat si firma lui Bartos. Asta in conditiile in care si sotia lui Pavel, Anca, este angajata SRR in calitate de realizator de programe la Radio Romania Junior.

”Va prezint pentru inceput una dintre destinatiile unde se redistribuie economiile din taierea sporurilor voastre, a acordurilor, orelor suplimentare si de weekend: contractul de 121.000 de euro aruncati de Demeter Andras Istvan pe noul post online Radio Romania Junior, cu redactor externi (ca SRR nu dispune de redactori si inca specializati pe emisiunile de copii si tineret). Un post cu 700 de vizitatori de la infiintare. (…) Ca doar SRR e vaca lor buna de muls.

sotie Bartos

Primul attach e copia unei cereri trimise de Anca Bartos, actrita de mana a 7-a adusa din exterior in vara trecuta de colegul ei de breasla, actorasul de opereta Demeter Andras Istvan, si fara experienta de radio, instalata direct pe post de realizator coordonator la Radio Romania Junior, dupa cum apare in lista cu plenul jurnalistilor pe pozitia 105. Cererea doamnei Bartos este de prelungire a unui contract incheiat de SRR in septembrie 2011 cu firma sotului Pavel Bartos.

La 6 luni dupa inceperea contractului, in 20 februarie 2012, doamna Anca Bartos solicita prelungirea cu inca 7 luni a contractului de prestare servicii pentru postul Radio Romania Junior, activitati productie radiofonica, IT si marketing, in valoare de 40.000 lei/lunar, fara TVA, deci 400 de milioane de lei vechi lunar cu firma… sotului ei, Pavel Bartos! Pe 13 luni sunt 520.000 ron, 121.000 euro net. (…)

Dupa cum rezulta din datele firmei prezentate in aliniatul 2 al contractului, firma SC Hummor, avandu-l pe Pavel Bartos administrator a fost inregistrata la Registul Comertului in 21.06.2011, cu doar doua luni si jumatate inainte de a-i fi atribuit de catre Demeter Istvan fara licitatie, un contract de 121.000 de euro net, fara TVA.

121.000 de euro jupuiti din banii platitorilor de taxe radio, din salariile voastre neindexate de 4 ani, din orele voastre suplimentare, sambete si duminici, sarbatori legale si acorduri, se duc direct in buzunarele lui Demeter Istvan, Razvan Ioan Dinca, Alina Moldovan, Nicolae Salagean si ai altora ca ei?

Nu cumva CA al SRR aproba contractele cu valoare de 100.000 de euro? Stie?

Mircia Giurgiu

Gasiti pe internet CV-urile familiei Bartos si legaturile cu Demeter: „simpaticul” actor de origine maghiara Pavel Bartos si sotia lui Anca, au fost intre 1991 – 2001 subordonatii lui Demeter Andras Istvan pe vremea cand acesta era director la teatrul maghiar Csiky Gergely din Timisoara.

Bref, intr-o SRR cu peste 900 de jurnalisti angajati, in care pana de curand functionase o redactie de copii si tineret, care dispunea de personal specializat, Demeter Andras Istvan spoliaza bugetul cu 121.000 de euro printr-o firma capusa cu vechime de doua luni si jumatate, care face cu 9 oameni moderatie penibila si balbaita timp de 16 ore pe zi pe un post de internet cu cateva sute de ascultatori”, a scris deputatul Mircia Giurgiu in memoriul adresat conducerii SRR.

Bietul fost demnitar, oare ce alte griji mai avea din înalta sa funcţie faţă de banii contribuabililor?!

Citeste si...
Gianina Corondan, declaratie uluitoare: "Eu sunt extraterestra"