S-a făcut deja de jumătatea lui martie. V-a interzis cineva botezul? Evident, nimeni. Nici n-ar fi avut cum: acesta este esența creștinismului. Promisiunea mântuirii vine cu botezul, nu cu altceva. Europa este încă creștină. Este adevărat, pe de altă parte, că se exercită o presiune atât de puternică împotriva creștinismului european, pe cât de intens ne spuneau marii călugări ortodocși că va fi, indiferent de unde s-ar fi aflat aceștia, de la noi, din Muntele Athos sau din zonele ortodoxismului rusesc. Știrea inițială, ajunsă în România pe căi bulgărești – adică site-ul românesc ce a preluat-o a citat o publicație on-line din Bulgaria iar cea din urmă, la rândul ei, s-a referit la o știre din Italia, știre ce a și fost ștearsă repede după postare. Dar ea a făcut carieră prin extraordinarul pe care-l aducea în față, prin teoria conspirației la care a făcut apel și prin transmiterea unei frici către noi toți, frica de a ni se lua TOTUL. Suntem cel mai ușor de condus și de manipulat prin frică, rezonăm cel mai adesea cu frica și de aceea suntem și deschiși să înghițim pe nemestecate informații care ne transmit frică.

Citeste si...  Raport ÎNGRIJORĂTOR al BNR: România, primul loc în topul țărilor din UE cu cetățeni plecați în alte țări

Ni s-a transmis frică, prin această știre falsă, doar de dragul faptului că o citim cu sufletul la gură? Probabil că nu. Ar trebui să luăm în considerare că originea știrii este Italia – adică în vecinătatea intimă a Vaticanului. Din Orașul Stat al catolicismului mondial tot apar pe site-ul oficial al instituției, de la înscăunarea Papei Francisc, știri potrivnice creștinismului, în datele lui esențiale, știri care sunt repede, după aceea, șterse. Adică, amprenta ar fi aceeași, de aceea și putem crede că sursa intoxicării este aceeași.

Cine și ce are, de la Vatican, împotriva creștinismului?, ar trebui, de fapt să ne întrebăm. Cum este, de asemenea, firesc să ne întrebăm ce era cu știrile de pe la începutul lui decembrie, legate de interzicerea Crăciunului. Și cum au ajuns germanii să interzică consumul de carne de porc în cantine și la after school-uri? Cine ne încearcă acum la creștinism, dintre presupușii creștini?