Singurul motiv pentru care încă mai există persoane care spun că nu iubesc jocurile pe calculator este faptul că nu au descoperit încă unul care să le captiveze sau nici măcar nu au dat o șansă acestui tip de activitate. Din fericire însă, dacă cineva nu este îndeajuns de motivat să guste de unul singur din plăcerea jocurilor pe calculator este foarte simplu să-l îndrumi chiar tu și să-i arăți ce a pierdut în toți anii în care nu s-a jucat.

Ce-ți trebuie ca să convingi pe cineva să se joace la calculator?

#1 Un scaun de gaming confortabil

Cei mai mulți oameni refuză din start ideea jocurilor pe calculator deoarece nu pot să-și imagineze cum este să stai așezat pe un scaun ore în șir fără să te doară spatele. Și le dai oarecum dreptate dacă stai să te gândești la scaune, ca la piesele de mobilier din bucătărie pe care nu le folosești mai mult de o jumătate de oră pe zi. Dar de acest impediment poți scăpa imediat oferind soluția unui scaun de gaming ergonomic, care să se potrivească la fix cu nevoile jucătorului.

Nu toate scaunele sunt icomode! Ba dimpotrivă! În cele de gaming este atât de plăcut să stai așezat încât după ce le încerci prima oară ajungi să-ți dorești câte unul în fața oricărui birou.

#2 Cărți captivante

Dacă persoanei pe care încerci să o convingi să joace jocuri pe calculator îi place lectura, atunci munca ta de convingere este o nimica toată. Cele mai în vogă jocuri pe calculator la ora actuală au și romane la fel de fascinante.

Citind seriile de romane World of Warcraft, The Witcher, Assassin’s Creed sau Game of Thrones este imposibil să nu-ți dorești să vezi cum ar artă personajele tale preferate și în carne și oase, sau… pixeli și cam atât. Așa că nu subestima puterea literaturii științifico-fantastice și începe cu ea planul de convingere.

#3 Muzică din jocurile pe calculator

Există o mulțime de persoane care au învățat și s-au perfecționat în limbi străine datorită muzicii preferate. De ce nu s-ar întâmpla același lucru și cu jocurile?

Cele mai multe jocuri au o coloană sonoră absolut senzațională care îți cucerește sufletul și te poartă în lumea personajelor de joc. De aceea, o altă metodă extraordinară pe care să o încerci atunci când dorești să convingi pe cineva de frumusețea jocurilor pe calculator este să-i pui melodiile care apar în ceea ce vrei să-i prezinți și cu siguranță îl vei câștiga.

Citeste si...  Cele mai tari secrete informatice au fost furate de trei tineri din Iasi!

#4 Amici care să-ți împărtășească pasiunea

Sentimentul de apartenență la un grup este o emoție uimitoare pe care o încerci doar atunci când ai lângă tine persoane cu aceleași pasiuni. Oricine vrea să se simtă acceptat și să-și împărtășească experiențele cuiva care îl înțelege. De aceea, poți să convingi pe cineva cât de plăcut este să te joci la calculator făcându-i cunoștință cu prietenii tăi, gameri ca și tine. Persoana în cauză va putea vedea cu proprii ochi cât de bine este să faci parte dintr-un grup și își va dori cu siguranță să obțină statutul de membru.

În plus, unde-s mulți puterea crește și chiar dacă tu nu poți convinge pe cineva să se apuce de jocuri la calculator, nu înseamnă că nici prietenii tăi n-ar putea să o facă.

#5 Timp liber

Te-ai gândit vreodată că motivul principal pentru care cel de lângă tine nu se joacă și el jocuri la calculator este faptul că-i lipsește timpul? Poate este vorba de un părinte care trudește pentru familie ca să-i asigure confortul la care alții doar visează; Sau poate că este vorba chiar de soțul sau soția ta care sunt mult prea ocupați cu munca de birou pentru a se mai gândi și la jocuri video. Analizează programul celui pe care vrei să-l convingi să se joace la calculator și vezi dacă nu cumva ai putea să-l mai ușurezi puțin astfel încât la sfârșitul zilei să puteți petrece împreună clipe de calitate apărând virtual Pământul de forțele întunecate ale răului.

În loc de concluzie

Ca să convingi pe cineva să facă de plăcere un anumit lucru, trebuie mai întâi să vezi ce-i lipsește. Cu alte cuvinte, asigură-i celui pe care vrei să-l convingi să se joace la calculator tot ce-i trebuie de la confortul de care are nevoie pentru a se concentra și până la timpul liber care să-l motiveze, atmosfera care să-l atragă și partenerii de discuție cu care să-și împărtășească poveștile și mai mult ca sigur se va apuca de jocuri!