Legislatia din domeniul sanatatii publice prevede obligativitatea companiilor de a asigura fondurile si conditiile necesare pentru aplicarea masurilor de igiena, dezinfectie, dezinsectie si deratizare periodica. Periodicitatea lucrarilor este reglementata de ANRSC prin Ordinul 82/ 2015 (articolele 105 si 106).

Pentru firmele care nu respecta obligatiile referitoare la operatiunile de dezinfectie, dezinsectie si deratizare (DDD), amenzile sunt prevazute in HG 857/2011 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele din domeniul sanatatii publice si pot fi intre 3000 si 8000 de lei.

In continuare va prezentam cele mai importante aspecte pentru a alege o firma deratizare prestatoare de servicii DDD la standade de calitate recunoscute.

1. Tarifele pentru serviciile DDD variaza in functie de mai multi parametri, cum ar fi marimea suprafetelor pe care se presteaza serviciile DDD si gradul de infestare.

Insa, criteriul cel mai important care dicteaza nivelul pretului este domeniul de activitate al firmei intrucat acesta determina numarul minim de interventii pe parcursul derularii unui contract, pentru o perioada de un an de zile.

2. In procesul verbal de receptie a lucrarii trebuie trecute toate serviciile DDD care au fost prestate, precum si substantele folosite. Procesul verbal este singurul document in baza caruia se poate dovedi faptul ca lucrarile au fost prestate.

3. Firma de servicii DDD contractata trebuie sa va ofere, odata cu procesul verbal, o copie dupa avizul eliberat de catre Ministerul Sanatatii si o copie a fisei de securitate pentru produsul care s-a folosit la interventia solicitata.

4. Prestarea serviciilor DDD trebuie sa se execute conform unui grafic de lucrari, care este parte integranta a contractului de colaborare. In acest fel, aveti controlul atat asupra daunatorilor si, totodata, va asigurati de respectarea prevederilor legale in vigoare.

5. Garantiile oferite intre cele doua executii pe toata perioada derularii contractului si respectarea graficului de lucrari.

6. Flexibilitatea planificarii actiunilor de inerventie DDD, functie de programul de lucru al firmei dvs.

7.  Timp de rezolvare al situatiilor de la momentul primirii sesizarii, in scris sau telefonic, indiferent de zona in care este amplasat punctul de lucru . 

8. Prezenta unui Dispecerat sau a unui Call Center pentru asistenta tehnica si operationala, de preferat un numar unic si scurt, cu apelare normala.

Citeste si...  Modele de terminale de pontaj cu functii de control acces

9. Prezenta in Sistemul Electronic de Achizitii Publice SEAP, pe www.e-licitatie.ro, atat pentru licitatii, dar mai ales pentru atribuiri directe. 

10. Pentru institutiile de stat, disponibilitatea unui cont bancar deschis la  Trezorerie.

11. Posibilitatea decontarii partiale sau integrale a serviciilor DDD, in functie de suprafata in mp a punctului de lucru. Acest lucru este posibil doar daca achizitionati servicii DDD prin unitate protejata.

Beneficiile unui parteneriat cu Compania DDD – Unitate Protejata

Conform legii 448/2006, autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel putin 50 de angajati, au obligatia de a angaja persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4% din numarul total de angajati.

Autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajeaza persoane cu handicap in conditiile prevazute mai sus, pot opta pentru indeplinirea uneia dintre urmatoarele obligatii:

a) sa plateasca lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand 50% din salariul de baza minim brut pe tara inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au angajat persoane cu handicap;

b) sa achizitioneze produse sau servicii de la unitati protejate autorizate, pe baza de parteneriat, in suma echivalenta cu suma datorata la bugetul de stat in conditiile prevazute la lit. a).

Compania DDD este SINGURA firma autorizata DDD si Unitate Protejata la NIVEL NATIONAL.

Compania DD are ca obiectiv implicarea activa in integrarea persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii. Prin incheierea unui parteneriat reciproc avantajos cu Compania DDD, beneficiile sunt atat pentru persoanele cu handicap, care au un loc de munca asigurat, cat si pentru societatile pe care compania le reprezinta.

“FUNDATIA MOTIVATION ROMANIA” este partenerul cu care Compania DDD colaboreaza si se implica activ in integrarea persoanelor cu dizabilitati in colectivul firmei, majoritatea recomandarilor fiind persoane serioase si muncitoare.

Pentru servicii profesionale de curatenie, deratizare, dezinsectie, dezinfectie si preventie, pentru orice tipuri de spatii (intreprinderi, birouri, magazine, restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, unitati sanitare si alte institutii publice, precum si case sau apartamente apartinand persoanelor fizice) suna acum la numarul 021/9662 – dispeceratul Companiei DDD.