Potrivit calculelor făcute de portalul G7 primarul comunei Felcsút (localitate de naştere a prim-ministrului maghiar), Mészáros Lőrinc a devenit cel mai bogat om din Ungaria, după ce prietenul din copilărie al lui Orbán Viktor a recunoscut că şi fondul privat de capital Konzum PE este în proprietatea exclusivă a lui şi a soţiei.

Portalul estimează că valoarea averii lui Mészáros se ridică la 280-300 de miliarde de forinţi (aproape 950 de milioane de euro). Această statistică însă nu conţine acele proprietăţi estimate la zeci de miliarde de forinţi a magnatului care nu au fost listate pe bursă, potrivit Rador

Mészáros Lőrinc este proprietar sau coproprietar a firmelor în domeniul agricol, hotelier, media, de construcţii industriale şi deţine şi două echipe de fotbal (una în Slovenia) .

Citeste si...  Iohannis, mesaj de Ziua Națională: Mi-aș dori ca românii din diaspora să vină acasă

Primarul din Felcsút era acum 10 ani un simplu instalator de conducte de gaze, cariera de om de afaceri începînd o dată cu preluarea puterii de către partidul Fidesz, condus de Orbán Viktor. În presa maghiară nu de puţine ori au apărut speculaţii că adevăratul proprietar al averii lui Mészáros ar fi chiar premierul Orbán Viktor.

Până acum cel mai bogat cetăţean maghiar a fost Csányi Sándor cu o avere estimată de portalul Napi.hu la 260 miliarde de forinţi, iar de Forbes la 294 miliarde de forinţi.