Cum a contribuit industria cărnii ca principalele surse de răspândire ale noului coronavirus în Brazilia, susțin experții sanitari din această țară, conform The Guardian.

Cum a contribuit abatoarele care au facilitat răspândirea COVID-19 prin cel puțin trei focare, iar virusul continuă să migreze dinspre orașele mari spre interiorul vast al țării.

Sectorul agricol și al industriei cărnii este aliat cu guvernul țării și cu președintele de extremă dreapta, Jair Bolsonaro, unul dintre cei mai cunoscuți adversari ai măsurilor de prevenție anticoronavirus.

Abatoarele au rămas deschise pe perioada pandemiei, iar angajaților nu li s-a cerut să respecte vreo regulă de distanțare – ei au continuat să lucreze în spații mici, fără distanțare și fără măști. Priscila Schvarcz, procuror care se ocupă de respectarea legilor din domeniul muncii în Brazilia spune că astfel de condiții creează focare de coronavirus.

„Am văzut o mulțime de muncitori din industria cărnii infectați”, a mai adăugat Schvarcz. Un studiu al unei organizații guvernamentale care se ocupă de cercetarea situației din abatoare arată că 4957 de angajați din industria cărnii au fost testați pozitiv în 32 de abatoare de-a lungul statului Rio Grande do Sul. Cinci dintre ei, împreună cu alte 12 persoane care s-au aflat în contact cu ei au murit din cauza coronavirusului.

Studiul arată că multe dintre infectările cu COVID-19 din centrul și sudul Braziliei au apărut în urma unor focare de infecție din abatoare.

Brazilia se află, în acest moment, pe locul al doilea în topul țărilor cele mai afectate de coronavirus. Peste 1,8 milioane de oameni au fost infectați, iar aproape 75.000 au murit în urma infectării. Epidemia din Brazilia continuă să avanseze accelerat, țara înregistrând între 20.000 și 40.000 de cazuri zilnic.


Citeste si...
Franța apreciază munca lui Kovesi şi spune ca va fi vigilentă în privinţa României