efdl (11)

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, va fi pus în libertate, după ce Tribunalul Gorj a admis, astăzi, cererea de eliberare condiţionată a acestuia.

‘Admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Mischie Nicolae. Dispune eliberarea condiţionată a condamnatului Mischie Nicolae aflat în executarea pedepsei de patru ani închisoare. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică azi, 16 mai 2014, la Tribunalul Gorj’, se arată în decizia Tribunalului Gorj, potrivit Agerpres.

Nicolae Mischie a fost arestat în luna martie a anului 2013, el fiind introdus în Penitenciarul Târgu-Jiu.

Fost preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie a fost condamnat de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită.

În perioada 1999-2002, omul de afaceri Clement Mocanu a efectuat lucrări de construcţii şi de renovări în valoare de 450.000 de lei la trei clădiri care îi aparţineau lui Nicolae Mischie.

Oamenii legii susţin că fostul preşedinte al CJ Gorj a intervenit la conducerea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, pentru ca omul de afaceri să beneficieze de eşalonarea datoriilor către stat şi ridicarea unui sechestru pus pe o hală de construcţii.

De asemenea, Mischie ar fi intervenit şi la conducerea Companiei Naţionale a Lignitului Oltenia, pentru încheierea a 56 de contracte de execuţie.

Citeste si...
Ovidiu Tender, eliberat conditionat din Penitenciarul Târgu-Jiu