Cu 48 de ore înainte de moţiunii de cenzură, PSD aruncă cu promisiuni. Într-un mesaj transmis în urmă cu puţin timp, social-democraţii vorbesc despre creşteri de salarii, despre vouchere şi bonusuri pentru bugetari.

„Noi, cei din PSD, garantăm creșterea salariilor de la 1 ianuarie 2020 și 1 ianuarie 2021. Asigurăm acordarea de vouchere și alte bonusuri pentru bugetari.

Ei, partidele de opoziție, disprețuiesc bugetarii. Pe unii vor să îi concedieze, iar pentru restul vor să taie salariile, să le ia toate bonusurile pe care în mod corect le câștigă astăzi. Ei consideră că bugetarii sunt ”praf” la locul de muncă.”, este mesjaul pe care PSD l-a postat pe pagina de Facebook în urmă cu puţin timp.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, într-un interviu acordat ziarului Adevărul, că dacă moțiunea de cenzură de joi va fi adoptată de Parlament nu va demisiona, însă îi va cere președintelui Klaus Iohannis să desemneze cât mai repede un nou prim-ministru.

„Nu voi demisiona, dar îi voi solicita să facă o nominalizare cât mai rapidă pentru un nou Guvern. Eu cred că Președintele ar trebui să facă o nominalizare cât mai repede dacă vrea să dea dovadă de bună credință și că vrea să schimbe acest guven „eșuat”, cum îi spune el”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul a susținut că Partidul Social Democrat se va lupta din Opoziție dacă moțiune va trece. De asemenea, Dăncilă precizează că va rămâne președintele Partidul Social Democrat și candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale.

Citeste si...
ALERTĂ Guvernul catalan discută, ACUM, modul în care va declara INDEPENDENȚA Cataloniei

Viorica Dăncilă a vorbit și despre acuzațiile că ar fi promis bani primarilor pentru a pune presiune pe parlamentari să nu voteze moțiunea de cenzură, însă a subliniat că nu a promis bani sau funcții.

„Cine face aceste afirmații este iresponsabil. Să spui că premierul României promite bani, funcții, mi se pare un lucru dreosebit de grav care arată ură.(…)

Stau de vorbă cu oamenii, mi se pare firesc. Am discutat cu primari, am discutat cu oamenii. Cred că mulți se vor răzgândi (n.r. să voteze moțiunea) pentru că atunci cînd se vor întoarce în colegiile lor vor fi întrebați de primari, de oameni. Atunci cand primarii nu își vor mai primi fondurile pentru dezvoltarea locală, cred că acest lucru va crea o mare nemulțumire, iar cei care vor să voteze ar trebui să se gândească că se vor întâlni cu oamenii.”

În apropierea moțiunii de cenzură, Viorica Dăncilă a vorbit despre un program PNDL 3 pentru aleșii locali.

„Fondul de Dezvoltare și Investiții a fost prins în programul de guvernare, nu este o formă de mită. Nu este o comunitate din România care să nu fi primit bani. Vrem să introducem și PNDL 3 pentru aducțiunea de gaze. Ceea ce nu a intrat la PNDL 1 și PNDL 2 intră la Fondul de dezvotare. Banii merg pentru toate comunitățile indifierent de culoare politică”, a spus premierul.