Cristian Tudor Popescu a apreciat, duminică, la Digi24, că anunțul premierului Viorica Dăncilă privind mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim reprezintă „absurditatea perfectă” și că decizia este o încercare a Guvernului de a „câștiga bunăvoința” americanilor față de modificările în domeniul justiției

„Declaratia incepe cu o fractura logica deschisa. doamna premier anunta ca va muta ambasada dupa finalizarea raportului tehnic al MAE. Pai acel raport poate sa conduca si la ideea neschimbarii locului ambasadei. Logic, da? De aceea se face un raport tehnic, el poate sa indice finalmente mutarea sau nemutarea. Or, doamna spune ca indata ce se finalizeaza raportul, mutam ambasada. Atunci de ce s-a mai facut acest raport, aceasta cercetare tehnica? Deci, absurditatea perfecta”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Citeste si...  Iată cum au primit reprezentanţii YouTube vestea că au de plătit o amendă record

Cristian Tudor Popescu, este de părere că prin declaratia despre mutarea ambasadei, Dăncilă sictireste UE

„Este o incercare disperata de a schimba atitudinea Departamentului de Stat al SUA fata de politica pe justitie a puterii din Romania, a lui Dragnea si Tariceanu si a Guvernului. Departamentul de stat a respins cu fermitate, de fiecare data, toate masurile distructive la adresa justitiei pe care le-au luat Guvernul si majoritatea parlamentara PSD-ALDE si este o incercare de a castiga bunavointa cu pretul unei noi declaratii agresive la adresa Uniunii Europene care nu este de acord cu mutarea ambasadei. Din pozitia de presedinte al Consiliului UE, aceasta doamna mai sictireste o data Uniunea Europeana. Evident ca nu o face din proprie initiativa, face ce i s-a dictat”, a adăugat acesta.