Gazetarul Cristian Tudor Popescu a declarat, la Digi24, că premierul Viorica Dăncilă face gesturi „ușor isterice” pentru că se află într-o „tensiune electorală”, după ce prim-ministrul a anunțat, vineri, că o demite pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației.

„Gestul doamnei Dăncilă este de același tip ca și propunerea de referendum pentru castrarea chimică a violatorilor și a pedofililor și înăsprirea pedepselor, de care nu vom mai auzi nimic.

Doamna Dăncilă, fiind într-o tensiune electorală majoră, face gesturi ușor isterice, nu care cumva să piardă voturi. Acum doamna Andronescu a pronunțat o frază incalificabilă care te face să te gândești cu groază că doamna Andronescu a fost profesor toată viața ei și, mai ales, că a fost ministru al Învatământului de atâtea ori. Până să fie ministrul Învățământului, această femeie a avut de-a face cu elevi.

Sunt șanse mari ca această fată să fie moartă în chinuri, iar acum să o corijezi ca de la catedră pe Alexandra, ca și cum ea ar fi făcut un gest needucat, o greșeală. Biata fată nu avea cu ce să se ducă. Astea sunt condițiile de transport în zonă acolo. Nu s-a suit în mașină pentru că n-a avut cine să-i spună acasă să nu se suie în mașină sau pentru că îi plăcea ei în mod deosebit urce alături de necunoscuți.

Citeste si...  DETALII despre viața Elenei Udrea și a Alinei Bica în Costa Rica: Nu foloseau decât bani cash și schimbau locuințele des

Denotă neomenie această frază a lui Andronescu, ce o face incompatibilă cu meseria de dascăl, nu mai vorbim de cea de ministrulu al Educației”, declară Cristian Tudor Popescu, gazetar.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, pe Facebook, că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din fruntea ministerului Educaţie. Ministru interimar al educaţiei va fi Daniel Breaz.

Motivul demisiei îl reprezintă declaraţiile făcute de Andronescu într-o emisiune TV, conform cărora Alexandra nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, susţinând că pe „vremea ei” fetele erau educate de către părinţi să se nu urce cu străini în maşină.