Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a admis o cerere formulată de Camelia Bogdan şi a constatat că un articol publicat pe site-ul luju.ro încalcă independenţa justiţiei.

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat că nu se impune amânarea discutării cererii formulate de doamna judecător CAMELIA BOGDAN prin care a solicitat „apărarea reputaţiei sistemului judiciar”, ce face obiectul Raportului Inspecţie Judiciare nr.6972/IJ/3131/DIJ/2017. (majoritate: 8 voturi, 1 Abţinere)

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea cererii formulate de doamna judecător CAMELIA BOGDAN prin care a solicitat „apărarea reputaţiei sistemului judiciar”, ca urmare a apariţiei pe site-ul luju.ro la data de 8 septembrie 2017 a articolului „INTERVENŢII SUBTERANE- Sistemul încearcă să obţină la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anularea excluderii din magistratură a executantei Camelia Bogdan şi să înlocuiască sancţiunea cu una mai blândă, astfel încât judecătoarea să poată fi folosită mai departe în instanţe. Cerem SRI să monitorizeze operaţiunea pentru a preveni un atentat la siguranţa naţională. Sperăm ca informaţia să fie falsă”. (majoritate:8 voturi, 1 Abţinere)”, se arată în soluţia CSM.

Citeste si...
Laura Codruţa Kovesi, mesaj pentru fostul şef SRI