Ion Cristoiu spune că în cazul anunțului lui Alexandru Cumpănașu privind candidatură la prezidențiale, atacurile ce au urmat îi servesc scopului, ducându-l de la statutul de unchi al Alexandrei, la cel de prezidențiabil, potrivit Mediafax.

„Ele îi fac bine lui Cumpănașu deoarece chiar dacă are o notorietate uluitoare, determinat de implicare în cazul Caracal, puțină lume îl asocia cu ipostaza de candidat la președinție. Toate aceste atacuri îi dau notorietatea necesară de candidat. Cu cât sunt mai violente aceste atacuri, îi servesc ca notorietate de candidat și după părerea mea ele vor trece. Într-un fel este și bine pentru Alexandru Cumpănașu că acesta este principalul front împotriva domniei sale. O să vină și alte atacuri, dar faptul că atacurile s-au concentrat pe tema exploatării tragediei de la Caracal, vor umbri atacurile care vor veni după. Într-o campanie publică sunt importante primele atacuri, celelalte care vin sunt umbrite de acest prim val de atacuri”.

Ion Cristoiu afirmă că unchiul Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani răpită și ucisă în Caracal, va fi singurul candidat independent, în timp ce Mircea Diaconu va avea probleme cu ALDE și Pro Romania, partide care și-au manifestat intenția de a-l susține.

„O ipostază premieră post decembristă, un candidat independent sprijinit de două partide parlamentare, Pro România și ALDE. Două partide conduse de personalități ale spațiului politic. Vor avea dificultăți deoarece domnia sa, Mircea Diaconu joacă teatru, spun în sensul bun, pentru că toți politicienii joacă teatru, rolul independetului. Deoacamdată cele două partide îl lasă în voia lui, dar după părerea mea în momentul în care își vor da seama că nu e nimic din această independență că domnul Diaconu nu amintește numele partidelor probabil că vor începe probleme în partidele respective și pentru Mircea Diaconu, deoarece nu îl văd pe Victor Ponta stând în umbra lui Mircea Diaconu. Poate domnul Tăriceanu mai are rezistență, dar domnul Ponta care este și el o personalitate mediatică, nu se va resemna cu această poziție de sprijinitor din umbră a lui Diaconu. Deci din acest punct de vedere, candidatura sa de independent s-ar putea să aibă probleme publice și atunci să rămână singurul candidat independent Alexandru Cumpănașu”, a afirmat anallistul Ion Cristoiu..

Citeste si...
Fostul liberal Aristotel Căncescu a trecut la PER

„Din câte îmi dau seama își are drept culoar, în timp ce Mircea Diaconu are culoarul lui Liviu Dragnea, electoratul interesat de demnitate, de independență, de patriotism, de om simplu, Alexandru Cumpănașu va alege tema luptei cu statul mafiot, cu clanurile mafiote din diferite județe, proiectând în campanie ceea ce a spus dar a trecut neobservat în cazul Caracal”, a mai spus acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.