Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat că SRI şi SIE au orchestrat operaţiunea ”Trecerea Guvernului Orban” şi a sugerat că mulţi dintre cei care au votat Executivul liberal, din PSD şi Pro România, ar fi ofiţeri acoperiţi care au votat la ordin.

„Este o zi tristă pentru siguranţa naţională deoarece, pentru îndeplinirea operaţiunii numită „Trecerea Guvernului Orban”, SRI şi SIE au fost obligate să deconspire vreo 10 politicieni, ofiţeri acoperiţi din politică. De regulă, serviciile evită şi numai în anumite momente , când este o operaţiune vitală, este o comandă vitală, că ele, serviciile, îndeplinesc comenzi, atunci sigur îşi sacrifică. Este foarte clar că, cel puţin, pe domnul Mihai Tudose l-au sacrificat aşa din scurt dintr-un simplu motiv, domnul Mihai Tudose este europarlamentar, nu înţeleg ce l-a apucat. Vă propun o petiţie online prin care să interzicem politicienilor, plecând de la ce spunea Mihai Tudose, să folosească, să ia în gură cuvântul «patrie». Facem un set de cuvinte care nu au voie să fie pângărite prin luarea de către ei în gură: patrie, stabilitate, viitor, interes naţional – cea mai luată în gură şi pângărită sintagmă din acest punct de vedere. Este limpede că avem de-a face cu o operaţiune, nu mai are nicio îndoială. Cei din servicii şi-au deconspirat nişte ofiţeri acoperiţi. De regulă, un lucru destul de greu în servicii pentru că mai ai nevoie de ei”, a declarat Ion Cristoiu, la TVR.

Citeste si...  Șeful Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare, Cristian Duicu, dus la audieri de procurori

Jurnalistul a precizat că partea pozitivă a operaţiunii e că serviciile nu au fost nevoite să deconspire şi politicieni din PSD, decât foarte puţini.

„Există însă un lucru bun. Nu au fost obligaţi să deconspire de la PSD. Patru parlamentari PSD sunt puţini. Pentru această operaţiune se pregăreau două loturi, unul din PSD , se duceau 20 de la PSD şi atunci aruncam în aer unitatea mobilă de la PSD , că şi acolo e o unitate mobilă…Eu am o mare stimă pentru ofiţerii SRI acoperiţi şi descoperiţi, ce e asta, o jignire? Eşti chiar un erou”, a completat Ion Cristoiu.