media00

Boier Borcea a dat de greu la pârnaie! Răsfăţat al sorţii până la începutul lunii martie, când a ajuns după gratii pentru 6 ani şi 4 luni, fostul şef dinamovist nu reuşeşte defel să-şi coboare standardele şi să se adapteze vieţii de condamnat. E şi greu: a ajuns din lux în jeg. Mirosurile şi spălatul chiloţilor îi creează cele mai mari probleme, conform unui apropiat, aşa că a luat o decizie surprinzătoare…

Aterizat din luxul vilei sale într-o celulă de puşcărie, Cristi Borcea se plânge de fiecare dată când are ocazia de condiţiile în care trăieşte şi pe care le cataloghează drept inumane. “În cameră miroase oribil a urină şi a fecale, iar celorlalţi deţinuţi le put picioarele. Îmi vine să plâng”, s-a văitat el, la un moment dat, familiei sale. Atunci, era încarcerat la Slobozia şi cazat într-o celulă de 4 persoane. Între timp, a fost transferat la Poarta Albă, unde are 9 colegi de cameră! În penitenciarul din Constanţa, Borcea a dat de noi greutăţi.

Fiecare deţinut are posibilitatea să se îmbrace cu haine de acasă, iar Borcea, care beneficiază de regim semideschis şi, prin urmare, i se aduc multe pachete de la cei dragi, nu duce lipsă de îmbrăcăminte. Problema e că nu are voie, conform regulilor, să primească şosete şi chiloţi, şi trebuie să se descurce cu câteva perechi, pe care să şi le spele singur când se murdăresc.

De mână. O corvoadă pentru un veritabil boier, care până acum câteva luni nu concepea nici măcar să apese butonul de start al maşinii de spălat, darămite să pună el mâna pe-o rufă murdară! Iar asta nu e tot. Din cauza lipsei spaţiului, lenjeria intimă se usucă, în puşcărie, la comun, iar ideea de a-şi întinde pe sârmă chiloţii la un loc cu ai celorlalţi deţinuţi i-a pus capac lui Borcea. Ce-a făcut fostul şef al “câinilor roşii” în aceste condiţii? A luat cea mai facilă decizie posibilă: a renunţat să mai poarte lenjerie intimă. De altfel, un fost condamnat, eliberat recent de la Poarta Albă, a recunoscut pentru Libertatea că mulţi dintre cei încarceraţi acolo au adoptat moda italienească, adică purtatul pantalonilor direct pe piele, din acelaşi motiv ca Borcea.

«Colegii» îl înjură că a săltat preţurile în magazinul închisorii

Fiecare deţinut are dreptul să cumpere marfă în valoare de 400 de lei lunar de la magazinul din incinta închisorii. Asta vine în completarea pachetelor primite de acasă, aşa că puşcăriaşii cu dare de mână nu o duc tocmai rău.
Problema e că “greii” fotbalului au stricat piaţa, preţurile tuturor lucrurilor crescând foarte mult după ce ei au aterizat acolo. Un fost condamnat ne-a dezvăluit că Borcea şi Becali sunt înjuraţi la greu, pentru că un kilogram de cârnaţi costă 75 de lei, unul de brânză e 30 de lei, un plic mic de detergent, cât pentru o spălare, a ajuns de la 2 lei la aproape 9 lei, iar pentru un săpun se plătesc chiar şi 12 lei!

Citeste si...  8 ANI DE INCHISOARE... DESI AVEA HIV, A CONTINUAT SA FACA SEX!
loading...