Fostul președinte al PNL Crin Antonescu a afirmat, duminică la TVR 1, că, în momentul în care „devine eroul împotriva statului de drept”, Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să le spună românilor că Legile Macovei au fost date în perioada când acesta era premier.

„Despre domnul Tăriceanu ce să zic? Poate că în lunga sa carieră politică acum este într-o situație ceva mai convenabilă pentru domnia sa, dar până în momentul în care devine eroul luptei împotriva statului de drept. Când devine eroul împotriva statului de drept trebuie să facă un lucru. Să-și aducă aminte și să spună «români, am uitat ceva. Și voi ați uitat dar eu nu ar trebui să uit.

Citeste si...  Antonescu: Nu putem duce mai departe coabitarea Basescu-premier

Legile Macovei le-am dat eu, Tăriceanu». Legile Macovei, pe seama cărora se pune atâta nenorocire, au fost angajate, răspunderea este angajată de prim-ministru. Macovei nu a fost niciodată prim-ministru, a fost doar ministru (al Justiției – n.r.) în Guvernul Tăriceanu”, a declarat Crin Antonescu, duminică la TVR 1, în cadrul emisiunii România9, moderată de Ionuț Cristache.

De asemenea, liberalul a spus, cu referire la Călin Popescu Tăriceanu, că „poziția aceea pe lângă PSD nu este bună”.

Călin Popescu Tăriceanu a fost premierul României, în perioada 2004-2008, iar Monica Macovei a fost ministru al Justiției între 2004 și 2007.