Un deținut închis pentru omor a evadat vineri de la un punct de lucru al Penitenciarului Focșani. Polițiștii și jandarmii îl caută, potrivit Mediafax.

Polițiștii din Vrancea anunță că au fost anunțați vineri de personalul Penitenciarului Focșani că un deținut a evadat de la punctul de lucru Golești. „Conform datelor puse la dispoziție de Penitenciarul Focșani este vorba de Ciobotaru Vasilică de 35 ani din comuna Boghești, județul Vrancea, recidivist, care execută o pedeapsă privativă de libertate pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor calificat”, arată Poliția.

Polițiștii și jandarmii îl caută pe evadat.

În momentul evadării, acesta era îmbrăcat cu pantaloni negri cu 3 dungi albe, tip Adidas, bluză de trening neagră cu o dunga vișinie pe piept și bocanci negri.

Bărbatul a fost închis în 2005 pentru omor calificat. A ucis o femeie de 73 de ani și apoi a violat-o. Pentru că s-a comportat bine în detenție, de aproximativ un an comisia peniteciarului i-au dat dreptul să poată executa pedeapsa în regim deschis.

Citeste si...
Marian Vanghelie demonstrează cât de iubit este în sectorul 5

Peste 150 de polițiști, jandarmi și angajați ai penitenciarului ai pornit în căutarea bărbatului. Oamenii legii sunt înarmați până în dinți pentru că au fost avertizați că individul este extrem de periculos. Li s-a ordonant să intervină doar dacă poartă echipamentul antiînjunghiere și antiglonț.

După ce va fi găsit, pedeapsa bărbatului va crește cu până la 3 ani, pentru evadare. Este a doua evadare de anul acesta de la un punct de lucru din Vrancea. În luna aprilie, un alt bărbat, închis pentru tâlhărie a fugit de la o pepineră unde lucra și a fost găsit după șase ore.