O educatoare din Timişoara şi-a omorât fetiţa de 4 ani, în noaptea de marţi spre miercuri, după care a încercat să se sinucidă. Femeia care i-a tăiat venele copilui şi apoi l-a înecat în cadă ar fi recurs la acest gest din răzbunare pe soţul său care i-ar fi spus că vrea să divorţeze.

UPDATE: Procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Oana Neţ, educatoarea din Timişoara care şi-a ucis fetiţa de patru ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, femeia şi-a ucis copila marţi în jurul orei 17.30, prin înecare în baia din locuinţă, “victima decedând prin asfixiere, ca urmare a pătrunderii apei în căile respiratorii”.

De asemenea, s-a dispus efectuarea autopsiei medico-legale, care va fi realizată miercuri.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a mai transmis că după ce a comis crima, femeia a încercat să se sinucidă prin tăieri superficiale la nivelul braţelor şi prin ingerarea unei substanţe toxice.

Miercuri, educatoarea va fi externată din Spitalul Judeţean Timişoara, iar “faţă de aceasta se vor lua măsurile legale ce se impun”, au mai comunicat procurorii.

Educatoarea ar fi recurs la acest gest pentru a se răzbuna pe soţ, cu care s-a certat, iar acesta i-a spus că intenţionează să divorţeze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit anchetatorilor, femeia în vârstă de 38 de ani din Timişoara care, marţi noapte, i-a tăiat venele la ambele mâini fetiţei sale de patru ani, iar apoi a înecat-o în cadă, ar fi recurs la acest gest pentru a se răzbuna pe soţ.

În urma discuţiilor aprinse pe care le-au avut marţi, bărbatul, de meserie instalator, i-ar fi spus femeii că intenţionează să divorţeze, nemulţumit fiind că aceasta şi-a luat concediu fără plată şi nu se mai descurcau cu banii.

Citeste si...  VESTE BUNĂ pentru cei cu venituri din DREPTURI DE AUTOR!

După crimă, în timp ce poliţiştii făceau cercetări la faţa locului, femeii i s-a făcut rău, iar aceasta le-a spus celor prezenţi că a băut erbicid în încercarea de a se sinucide.

Femeia a fost transportată, sub escortă, la Spitalul Municipal Timişoara, iar apoi transferată la Spitalul Judeţean Timişoara.

“Noi i-am acordat primul ajutor, iar apoi pacienta a fost transferată la Spitalul Judeţean Timişoara, pentru că necesita dializă”, a declarat, miercuri dimineaţă, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Timişoara, Ramona Gîdea.

Potrivit anchetatorilor, femeia nu a dorit să facă nicio declaraţie.

Între timp, cadavrul fetiţei de patru ani a fost dus la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea autopsiei.

Fetiţa în vârstă de patru ani a fost omorâtă, marţi noapte, de mama ei, la Timişoara, copilul fiind găsit de către poliţişti înecat în cadă şi cu venele de la ambele mâini tăiate.

Crima a avut loc într-o casă aflată pe strada Tigrului din cartierul Ronaţ, din Timişoara.

Poliţiştii au fost anunţaţi prin apel la 112 chiar de către mama fetiţei, care apoi s-a încuiat în baie, oamenii legii fiind nevoiţi să spargă uşă pentru a intra.

Femeia are 38 de ani şi este educatoare într-un sat din judeţul Timiş. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Timiş, aceasta şi-a luat concediu fără plată în urmă cu trei săptămâni.

“Lucrează la Şcoala Gimnazială Murani, la grădiniţă. În urmă cu trei săptămâni, a solicitat concediu fără plată, pe motiv că i-a fost foarte greu cu naveta şi încerca să-şi caute un loc de muncă care să o ajute să scape de navetă şi să primească un salariu mai bun. Nu a părut niciodată că are probleme de comportament, era o persoană calmă, a terminat Artele Plastice, a desenat tot timpul, vorbea frumos, era liniştită”, a declarat, marţi noapte, corespondentului MEDIAFAX, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Aura Danielescu.