sorin_cimpeanu„Mii de persoane vor beneficia de aceste creşteri salariale. Ordonanţa de Urgenţă va fi promovată în luna octombrie şi se discută separat pe legea salarizării în sectorul bugetar. M-am bucurat să constat că există susţinere pentru Educaţie”, a afirmat ministrul Sorin Câmpeanu, după negocierile cu Guvernul. 

„A fost acceptată solicitarea ca în Educaţie după ce s-a adoptat creşterea salariale de 12% pentru persoalul nedidactic să se mai acorde în acest an, începând de la 1 decembrie, o creştere de 15% pentru tot personalul din învăţământ”, a susţinut acesta.

În total, 304.000 de persoane vor beneficia de aceste creșteri salariale de 15%, peste cele deja acordate de 10%, respectiv 12% în anul 2015. Practic, din acordul semnat anul trecut cu Guvernul României de către sindicate s-au acordat în 2015 creșterile salariale de 10% prevăzute inițial pentru 2016, la care s-au adăugat încă 5% peste cele 10%, conform solicitării sindicatelor.

Conform minstrului Sorin Câmpeanu se va ajunge în timp până la o creştere de 26,7%, iar majorarea presupune un efort bugetar de 1,37 miliarde de lei.

Citeste si...
Incredibil! Școala din Clejani, distrusă 90% de ...trei copii