Cresa „Teiul Doamnei” din sectorul 2, reabilitata si modernizata de Primaria Capitalei, prin Compania Municipala „Trustul de Cladiri Metropolitane”.

Primarul General, Gabriela Firea, a inaugurat oficial astazi, impreuna cu primarul sectorului 2, Mihai Toader, cresa nr. 131, din sectorul 2, unitate de invatamant care a fost reabilitata, igienizata si dotata de Primaria Caitalei prin S.C. Trustul de Cladiri Metropolitane S.A. Bucuresti, Directia de Asistenta Sociala si Primaria sectorului 2

Primarul General, Gabriela Firea: „Redeschidem astazi un spatiu dedicat celor mai mici copii din sectorul 2. Aici a fost o gradinita care s-a inchis acum doi ani. Anul acesta, Primaria sectorului 2 a primit cereri din partea parintilor pentru infiintarea unei crese, asa ca am raspuns pozitiv solicitarii de sprijin adresata de primarul Mihai Toader, de a ne implica in reabilitarea si dotarea acestui spatiu. Lucrarea a fost realizata de S.C. Trustul de Cladiri Metropolitane S.A. Bucuresti – una dintre companiile infiintate de Primaria Municipiului Bucuresti, iar, in proportie de 95%, dotarile si  mobilierul au fost asigurate din fondurile PMB (prin DGASMB), investitia totala insemnand reabilitare, igienizare si dotare, fiind de 100.000 euro.

Citeste si...
Firea a convocat sedință ordinară. Ce proiecte sunt pe oridinea de zi

Avand in vedere deficitul de locuri in crese si gradinite cu care se confrunta Capitala, acesta find in jur de 25- 30 de procente, vom ajuta toate primariile de sector sa construiasca sau sa modernizeze cat mai multe unitati de invatamant. Astfel, ne-am propus sa construim alte trei crese, asa incat in luna septembrie a anul viitor sa fie cat mai multe locuri disponibile, destinate celor mici”.

In acest moment, cresa are toate avizele necesare – ISU, Directia Sanatate Publica, Directia Sanitar Veterinara.

La randul sau, primarul sectorului 2, Mihai Toader, a multumit Edilului Sef al Capitalei, Gabriela Firea, pentru sprijin si a explicat ca „aceasta cresa face parte din programul prioritar al Sectorului 2, de reabilitare, modernizare a retelei de crese, gradinite si scoli. Sunt convins ca vom realiza mult mai multe proiecte impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti, inclusiv in infrastructura educationala. Aceasta este a treia cresa din Sectorul 2, in total fiind 355 de locuri si sper sa suplimentam oferta in cel mai scurt timp”.