Cresa „Teiul Doamnei” din sectorul 2, reabilitata si modernizata de Primaria Capitalei, prin Compania Municipala „Trustul de Cladiri Metropolitane”.

Primarul General, Gabriela Firea, a inaugurat oficial astazi, impreuna cu primarul sectorului 2, Mihai Toader, cresa nr. 131, din sectorul 2, unitate de invatamant care a fost reabilitata, igienizata si dotata de Primaria Caitalei prin S.C. Trustul de Cladiri Metropolitane S.A. Bucuresti, Directia de Asistenta Sociala si Primaria sectorului 2

Primarul General, Gabriela Firea: „Redeschidem astazi un spatiu dedicat celor mai mici copii din sectorul 2. Aici a fost o gradinita care s-a inchis acum doi ani. Anul acesta, Primaria sectorului 2 a primit cereri din partea parintilor pentru infiintarea unei crese, asa ca am raspuns pozitiv solicitarii de sprijin adresata de primarul Mihai Toader, de a ne implica in reabilitarea si dotarea acestui spatiu. Lucrarea a fost realizata de S.C. Trustul de Cladiri Metropolitane S.A. Bucuresti – una dintre companiile infiintate de Primaria Municipiului Bucuresti, iar, in proportie de 95%, dotarile si  mobilierul au fost asigurate din fondurile PMB (prin DGASMB), investitia totala insemnand reabilitare, igienizare si dotare, fiind de 100.000 euro.

Citeste si...  Vicepreşedinte PNL, propunere-surpriză pentru Primăria Capitalei

Avand in vedere deficitul de locuri in crese si gradinite cu care se confrunta Capitala, acesta find in jur de 25- 30 de procente, vom ajuta toate primariile de sector sa construiasca sau sa modernizeze cat mai multe unitati de invatamant. Astfel, ne-am propus sa construim alte trei crese, asa incat in luna septembrie a anul viitor sa fie cat mai multe locuri disponibile, destinate celor mici”.

In acest moment, cresa are toate avizele necesare – ISU, Directia Sanatate Publica, Directia Sanitar Veterinara.

La randul sau, primarul sectorului 2, Mihai Toader, a multumit Edilului Sef al Capitalei, Gabriela Firea, pentru sprijin si a explicat ca „aceasta cresa face parte din programul prioritar al Sectorului 2, de reabilitare, modernizare a retelei de crese, gradinite si scoli. Sunt convins ca vom realiza mult mai multe proiecte impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti, inclusiv in infrastructura educationala. Aceasta este a treia cresa din Sectorul 2, in total fiind 355 de locuri si sper sa suplimentam oferta in cel mai scurt timp”.