Creativitatea este inainte de orice un mare har, apoi o complexa activitate psihica ce se finalizeaza intr-un anumit „produs”, este acea capacitate psihica a individului uman de a realiza ceva nou, sub diferite forme. 

3 obiceiuri care iti distrug creativitatea
 
Creativitatea este inascuta si este foarte des intalnita in randul persoanelor fericite si sanatoase din punct de vedere emotional. Desi foarte multe persoane asociaza creativitatea cu operele de arta sau cu crearea unor melodii, trebuie inteles faptul ca aceasta este prezenta in viata noastra de zi cu zi. Putem vorbi despre creativitate si atunci cand gatim, cand redecoram locuinta sau cand ne amenajam gradina. Creativitatea face parte din viata noastra si se reflecta in tot ceea ce facem. 

Totul functioneaza in baza subconstientului, trebuie sa crezi ca esti o persoana creativa, altfel iti vei crea singura blocaje si nu vei reusi sa faci diferenta intre minciuna si adevar. 

Iata 3 obiceiuri care iti distrug creativitatea: 

1. Vrei sa stii mereu ce va urma si sa primesti raspunsuri la toate intrebarile pe care le ai
Trebuie sa fii constienta de faptul ca niciodata nu vei cunoaste toate informatiile inainte sa pleci intr-o calatorie. Totul se poate schimba in orice clipa. Daca stai sa iti faci griji la fiecare pas si sa te gandesti ce va urma, vei ramane blocata asupra acelor lucruri si in acest fel iti vei bloca si creativitatea. 
Nu incerca sa cauti raspunsuri inainte sa pornesti la un drum, pentru ca tu doar vei estima ce ar trebui sa se intample, iar asteptarile tale pot fi complet diferite fata de ce va fi de fapt. Asadar, porneste in orice calatorie fara sa stai prea mult pe ganduri si elimina-ti gandul ca exista o modalitate de a afla cu exactitate unele informatii. 
 
2. Iti este frica de judecata familiei sau a prietenilor: o persoana creativa este foarte diferita de restul lumii, iar de foarte multe ori este complet neinteleasa. Plecand de la stilul de viata si pana la stilul vestimentar sau activitatile pe care le desfasori, cei din jur te pot judeca. Un simplu comentariu rautacios te poate rani si te poate pune pe ganduri, dar tot ce trebuie sa stii este faptul ca nu trebuie sa iti fie frica de judecata celor din jur. Oamenii nu au fost facuti dupa un sablon anume, fiecare persoana este libera sa faca ce vrea, iar tu trebuie sa iti traiesti viata asa cum iti doresti. 
 
3. Adesea, consideri ca esti mai putin talentata decat alte persoane, mai ales pentru ca ai o exigenta crescuta fata de tine insati: comparatia cu alte persoane nu te va ajuta sa te vezi intr-o lumina mai buna. Este foarte periculoasa deoarece te impiedica sa-ti recunosti propria valoare. Nu trebuie sa iti compari nici defectele, nici calitatile. Tot ce trebuie sa intelegi este ca este important sa iti pui calitatile in valoare si sa te accepti asa cum esti.
Citeste si...  10 semne care iti confirma ca ti-ai gasit sufletul pereche.