Problemele penale ale lui Darius Valcov au deschis o cutie a Pandorei si, ca si in cazul Elenei Udrea, cu aceasta nefericita ocazie, ies la iveala aspecte mai putin placute legate de prieteni, rude prin alianta si alti amici „de incredere”. Casatoria dintre Darius Valcov si Lavinia Sandru a avut loc in anul 2005, nasii cuplului fiind Cozmin si Gabriela Gusa. De altfel, surse din anturajul Laviniei Sandru  sustin ca parerea lui Cozmin Gusa in alegerea viitorului sot al acestei, o veche colaboratoare a sa si la defunctul Partid al Initiativei Nationale (PIN), a contat enorm, iar Darius Valcov a corespuns tuturor cerintelor pe care le aveau viitoare mireasa si nasul ei, ambii inca de pe atunci politicieni cu mari aspiratii in domeniu. Cozmin Gusa si sotia sa au fost si nasii de botez ai Sarei, fiica Laviniei Sandru si a lui Darius Valcov. Timp de un deceniu, relatiile dintre tinerii politicienii inruditi pareau perfecte, iar prezenta Laviniei Sandru ca realizator de emisiuni la postul patronat de nasul ei nu a mirat niciodata pe nimeni. 
 
Cozmin Gusa
 
Acum, sotii Darius Valcov si Lavinia Sandru au intrat in atentia publica mai mult ca oricand de cand a izbucnit scandalul de coruptie al fostului ministru al Finantelor. Dosarul sau este din ce in ce mai spectaculos pe zi ce trece. Daca primele acuzatii vizau o mita de 2 milioane de euro luata in calitate de primar al Slatinei, usor, usor procurorii au venit cu noi si noi detalii despre seifuri pline cu tablouri si lingouri de aur, despre opere de arta ascunse in pereti si in cavouri, iar povestea pare sa nu se fi incheiat.
 
Prins la mijloc, intre postura de prieten si nas al cuplului dar si cea de analist politic, Cozmin Gusa a fost nevoit sa comenteze situatia la Realitatea tv: „”Eu sunt puțin mai supărat, astăzi, pentru că mă uit pe ecran, de azi-dimineață, și dacă doar 10 la sută, din ceea ce se spune despre Darius Vâlcov e adevărat, pentru mine e o mare durere personală. Nu doar pentru faptul că suntem rude prin alianță, eu fiind nașul Laviniei Șandru și al lui Darius Vâlcov, dar și al fetiței lor, dar și pentru faptul că atunci când am condus campania electorală a PD-ului, în 2004, Darius a fost premiantul clasei și un primar, din  noua generație, care speram că promite și într-adevăr, la nivel de administrație a Slatinei, a transformat total acel municipiu, dar, repet, dacă doar 10 la sută din ceea ce se spune, astăzi, la televizor sau se scrie, pe știri, am văzut niște sume de zeci de milioane în această seară, e de te doare burta, pe românește, dacă ar fi adevărate și acele lucruri, deci dacă doar 10 la sută ar fi adevărat, asta înseamnă un faliment total al noii generații politice, al cărui vârf sau unul dintre vârfuri, cel puțin, la nivel administrativ, dar care a și confirmat în funcția de ministru de Finanțe, ar fi Darius Vâlcov. Este atât de gravă problema și, repet, am o mare mâhnire personală să văd că așa, pe nesimțite, într-un sistem de complicități fel de fel de anonimi, oameni cenușii sau oameni dintre canalele interrelaționării dintre politic și afaceri au reușit să genereze asemenea profituri negre și asemenea sume și, sigur, pornind de la acest exemplu nefericit al lui Darius, dacă începem să ne uităm în jur și să multiplicăm perspectiva la alte niveluri de primari de mari municipii, de președinți de consilii județene, de prim-miniștri care au stat în funcții, trei-patru ani sau așa mai departe, începem să ne speriem și, cu un zâmbet amar, în colțul gurii, să vorbim de cât de bogată ar fi, de fapt, această țară”, a mai spus consultantul politic.
 
Deocamdata, situatia in care se afla Darius Valcov se complica de la o zi la alta si, se pare, urmeaza multe alte dezvaluiri care vor ului opinia publica, mai ales ca fostul ministru de Finante a fost pana acum un politician destul de retras, care nu a epatat niciodata si care parea complet strain de orice fapta de coruptie.
Citeste si...
De voie, de nevoie, Darius Vâlcov a demisionat de la Guvern

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.