Argentina 0-3 Croatia. Un punct in grupe la Mondial dupa doua meciuri. Sanse minime de calificare. Orice articol ar trebui sa se incheie aici si sa continue cu minutul de reculegere pe care televiziunile din Argentina l-au tinut dupa ce fotbalul argentinian a murit azi noapte la Mondial.

Egalul cu adevarat „soc” cu Islanda a fost doar un preludiu pentru ceea ce avea sa urmeze. Acum presa din Argentina vorbeste despre dezastru, despre umilinta, despre catastrofa unei nationale care in urma cu 4 ani juca finala chiar pe terenul Braziliei si visa acum sa obtina marele trofeu.

In loja, Maradona tine strans la piept tricoul lui Messi si ofteaza. Pe teren, Messi se zbate in mijlocul unui fotbal mediocru, in care mai bine de 50 de minute nu a existat un sut pe poarta Croatiei. Ce e de facut?

„Eu sunt cel care trebuie sa ia mereu deciziile finale, iar responsabilitatea infrangerii este a mea. Sunt antrenor si trebuia sa am un plan pentru acest meci. Trebuia sa fac totul diferit, poate asa ar fi iesit mai bine. Nu cred ca trebuie sa punem presiune pe Caballero. Dupa ce au marcat, ne-am pierdut calea si ne-am pierdut emotional. Nu am avut niciun argument fotbalistic sa intoarcem cursul meciului. La Mondial trebuie sa iti asumi riscuri, iar noi nu am avut succes.”, a declarat Sampaoli, selectionerul Argentinei, dupa meci.

Citeste si...
Messi spune că Maradona nu a murit pentru că el este etern

Presa din Argentina noteaza acum ca la finalul partidei cu Croatia jucatorii Argentinei au cerut ca Sampaoli sa fie demis de urgenta si sa nu mai stea pe banca la partida cu Nigeria, ultima din grupa, un meci in care Argentina se va afla la mana rezultatelor.

Leo Messi vrea ca Jorge Burruchaga sa se ocupe de nationala si exista chiar discutii despre o greva a fotbalistilor la nationala.

Iar Kun Aguero a fost categoric la interviuri, dupa declaratiile lui Sampaoli: „Lasati-l sa spuna ce vrea”

Pentru fani, vestile se inrautatesc. Presa din Argentina scrie ca 7 fotbalisti de top vor sa se retraga de la nationala, printre care Messi, Higuain, Mascherano, Di Maria, Kun Aguero, Banega si Marcos Rojo.