Flybe, una dintre cele mai mari companii aeriene regionale din Marea Britanii, este la un pas de faliment, scrie presa britanică.

Compania aeriană cu peste 2.000 de angajați va fi preluată de un administrator special, șeful companiei invocând impactul coronavirusului pentru problemele financiare ale grupului.

Flybe operează cele mai multe zboruri interne în Regatul Unit. Compania a încercat să oprească colapsul financiar în luna ianuarie a acestui an, angajându-se în negocieri pentru a asigura finanțare suplimentară .

Cu toate acestea, într-un e-mail trimis personalului, directorul executiv al companiei Flybe, Mark Anderson, a confirmat că compania aeriană „va intra în scurt timp în administrare”, potrivit 9news. „În ciuda tuturor eforturilor, nu avem nicio alternativă – nu am reușit să găsim o soluție fezabilă care să ne permită să ne permită să funcționăm în continuare”, a declarat oficialul într-un document citat de Devon Live.

Citeste si...  Premierul Ludovic Orban va conduce un convoi cu 20 de camioane cu echipamente medicale, destinate Republicii Moldova

Conform Daily Mail, miercuri seară au apărut primele situații neplăcute pentru clienții companiei. Pe aeroportul din Manchester, pasagerii au fost blocați mai multe ore, iar unele zboruri au fost anulate.