In Kremlin sa confirmat vineri un caz de infecție cu coronavirus în administrația președintelui rus Vladimir Putin, iar guvernul a anunțat extinderea măsurilor restrictive impuse în Moscova la nivel național pentru a combate epidemia.

In Kremlin sa precizat că au fost luate măsuri pentru a bloca răspândirea virusului după ce un membru al personalului din cadrul administrației prezidențiale a fost contaminat. Potrivit oficialilor, acesta nu ar fi venit în contact cu Putin, însă au refuzat să dea informații legate de identitatea demnitarului.

Putin a declarat săptămâna viitoare ca fiind nelucrătoare, iar Moscova, cea mai afectată zonă din țară, își va închide toate cafenelele, restaurantele și magazinele din acest weekend, cu excepția farmaciilor și a alimentarelor.

Citeste si...  Prima țeapă a noii guvernari? Iată despre ce este vorba

Măsura ar fi valabilă până la 5 aprilie. Tot vineri, autoritățile din Rusia le-au cerut cetățenilor să stea acasă și să evite deplasările, cu excepția cazurilor esențiale, în efortul de a combate epidemia coronavirus, scrie agenția Reuters.