Lansare de carte, eveniment comemorativ la Primăria Sectorului 2

Corneliu Coposu

„Seniorul” Corneliu Coposu, închis peste 17 ani în carcerele regimului comunist, va fi comemorat miercuri, 9 aprilie a.c., ora 18.00, la Primăria Sectorului 2, odată cu lansarea celei de-a treia ediţii a cărţii „Corneliu Coposu, în dialog cu Vartan Arachelian”.

Alături de primarul Neculai Onţanu, la eveniment vor lua cuvântul personalităţi care l-au cunoscut pe Corneliu Coposu şi care au păstrat în memorie nobleţea şi curajul Seniorului: Flavia Bălescu, Rodica Coposu, Ion Stanomir, Ionuţ Gherasim, Ana Blandiana, Romulus Rusan, Vartan Arachelian.

Cea de-a treia ediţie, revizuită şi îmbogăţită a „dialogurilor” dintre Corneliu Coposu şi Vartan Arachelian reuneşte o serie de convorbiri în care sunt consemnate fragmente importante din viaţa zbuciumată a Seniorului. Sunt de fapt, pagini de istorie a unei Românii în care comuniştii au vrut să-l „reeduce” fără să reuşească pe tânărul Coposu, ca pe atâtea alte zeci de mii de români, care au ales să traverseze demn calvarul anilor grei de închisoare.

„Mi-am făcut un examen de conştiinţă…Am trecut în revistă toate suferinţele şi mizeriile prin care am trecut de-a lungul puşcăriilor, a anilor de detenţie, a persecuţiilor penitenciare. Şi cred că aş opta pentru acelaşi destin…Cred că destinele noastre sunt scrise dinainte. Nu sunt fatalist,  dar dacă mi s-ar ridica în faţă aceleaşi alternative, ceea ce aş alege ar fi tot trecutul pe care l-am trăit şi pe care l-aş repeta cu seninătate”, spunea Corneliu Coposu.

 

Citeste si...  Primăria Bucureşti anunţă că cei de la Luxten au pus gratuit la dispoziţie ornamentele luminoase de Crăciun