Corina Creţu va deţine portofoliul Politicii Regionale în noua Comisie Europeană condusă de Jean-Claude Juncker, potrivit agenţiei Reuters.

reuters-corina-cretu-va-primi-portofoliul-politicii-regionale-lista-mai-poate-suferi-modificari-274906
Documentul nu menţionează câţiva demnitari, foşti şefi de guvern în ţările lor, care vor primi, probabil, funcţia de vicepreşedinţi ai comisiei. Reuters precizează că lista nu este definitivă şi mai poate suferi modificări înainte de a fi comunicată oficial de Juncker, astăzi la ora 13, ora României.

La Bucureşti, scandalul pe tema numirii comisarului nu s-a încheiat însă. Gluma cu ajutorul umanitar despre care vorbea Traian Băsescu a fost taxată şi de Victor Ponta şi de ministrul de externe Titus Corlăţean.

Pe de altă parte, preşedintele susţine că nu există nicio îndoială în privinţa numelui Corinei Creţu pe lista pentru funcţia de comisar european şi nici în privinţa portofoliului pe care îl va primi România şi a precizat că va da detalii despre ”gluma de la Bruxelles” după anunţul oficial.

În negocierile cu preşedintele Comisiei europene nu s-a discutat niciodată despre portofoliul de comisar pentru ajutor umanitar, spune Victor Ponta.

În schimb, preşedintele spune că are un merit mare în desemnarea Corinei Creţu drept comisar european.

România va primi un portofoliu important în viitoarea Comisie Europeană, chiar dacă din ţară au fost multe atacuri, confirmă şi ministrul de Externe, Titus Corlăţean.

După ce Junker va anunţa distribuirea portofoliilor, Parlamentul European va trebui să-şi dea acordul pentru întreaga echipă a acestuia şi abia după aceea Comisia Europeană îşi intră în atribuţii. 

Citeste si...  Corina Creţu recunoaste: Saracia îi macina pe români