Codrin Ștefănescu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că, pentru alegerile europarlamentare, Corina Crețu ”a ținut cu tot dinadinsul să facă cunoscut” că are o ofertă de la Victor Ponta și că ”îi urează succes”.

”Înțeleg că are o ofertă de la Victor Ponta și a ținut cu tot dinadinsul să ne facă cunoscut acest lucru. Eu îi doresc succes”, a declarat pentru MEDIAFAX Codrin Ștefănescu.

El a criticat-o pe Corina Crețu pentru pozițiile împotriva PSD și Guvernului.

”Personal nu am văzut până acum vreun comisar european care să-și atace propriul guvern, propriul partid, propria țară în afară de Corina Crețu. Prin agresiune a dorit ca prin poziția sa, câștigată și prin munca colegilor săi din PSD, să ne atace în mod nejustificat de foarte multe ori în mkod exagerat sau mincinos, iar noi am fost obligați ca de fiecare dată să-i dăm câte o replică”, a adăugat Ștefănescu.

De asemenea, el a acuzat-o pe Crețu că nu a comunicat cu social-democrații.

”Eu, personal, am invitat-o pe Corina Crețu, de ne numărate ori, să vină la sediul partidului, pentru a discuta cu mine, cu colegii săi, să poarte un dialog mult mai bun, mult mai echilibrat cu primul- ministru și cu guvernul, dar Corina Crețu de-a lungul timpului s-a obișnuit să poarte dialog cu noi prin intermediul presei”, a conchis secretarul general al PSD.

Citeste si...  Codrin Stefanescu il acuza pe Ponta ca a permis arestarea lui Nastase

Comisarul european Corina Crețu a confirmat, vineri seara, că va candida la europarlamentare, menționând că a primit o singură propunere, cea din partea Pro România, partidul înființat de fostul premier Victor Ponta.

„Da. Când ne-am întâlnit ultima oară, am spus că mă voi gândi. Aveam și ideea de a nu mai candida. M-am gândit, după aceea, din experiența pe care o văd peste tot. Oamenii care au stat mai mult la Bruxelles, în ciuda mentalității care este în România – Gata, să mai vină și în țară. Se poate căpăta experiență pentru țara lui și așa”, a răspuns Corina Crețu, comisarul pentru politică regională, vineri seara, într-o emisiune la România TV, întrebată dacă va candida la europarlamentare.

Aceasta a dat exemplul comisarului Reading, care a avut mai multă influență la al treilea mandat. Reading a fost comisar pe justiție, fiind direct implicată în realizarea raportului MCV.

„Nu am luat o decizie (n.red. – în ceea ce privește partidul din partea căruia va candida). Am o singură ofertă publică, la ora actuală, de la domnul Ponta, de la Pro România. O analizez. Este un om cu care am colaborat foarte mult, care m-a propus pentru comisar european. (…) PSD-ul nu mi-a propus, deocamdată, nimic. Au spus că nu au discutat, până acum”, a mai spus Crețu.