„Vreau să anunţ public că nu mai accept insultele din partea Guvernului României faţă de munca pe care o fac”, a fost mesajul Corinei Crețu către colegii săi din PSD, în cadrul unei conferințe de presă. Vizibil supărată și cu vocea ușor tremurândă, actualul comisar European pentru Dezvoltare Regională a lansat de fapt un ultim avertisment către președintele partidului pe care încă îl reprezintă.

“Ori mă pui pe un loc eligibil la alegerile europarlamentare, ori să te aştepţi la ce este mai rău din partea mea”, pare să fie mesajul nonverbal al Corinei Creţu, care a reuşit să ajungă într-o funcţie atât de înaltă, datorită prieteniei sale cu Daciana Sârbu, soţia lui Victor Ponta, preşedinte al PSD la acel moment.

Tocmai acesta a fost unul dintre principalele motive pentru care Liviu Dragnea s-a decis să o izoleze. Înainte de asta, i-a mai dat, însă câteva şanse. În perioada gri pentru PSD, marcată de mişcările de stradă determinate de OUG 13, acesta ar fi aşteptat de la Corina Creţu câteva mesaje de susţinere publică pentru iniţiativa sa şi mai ales mult lobby în rândul colegilor din Comisia Europeană. Doar că s-a trezit cu critice acerbe din partea comisarului European, care de atunci, n-a mai ratat nicio ocazie să transmită public că relaţia Bruxelles – Bucureşti este una foarte proastă şi că practic Guvernul nu-şi face treaba. De atunci, Liviu Dragnea nu i-a mai răspuns la telefon şi a refuzat total dialogul, conform unor surse din PSD. “A spus de acum un an că i-o va plăti şi acum îşi respect promisiunea”, ne-a spus o sursă din PSD.

 

În ciuda acestei comunicări cu direcţie negativă spre Liviu Dragnea, Corina Creţu se aştepta să i se ofere totuşi un loc eligibil pe listele PSD pentru europarlamentare, ţinând cont de vechimei ei în partid şi mai ales de faptul că este implicată în problematica europeană încă de dinaintea aderării României la UE. Ea a mizat şi pe realţiile internaţionale pe care şi le-a construit şi s-a aşteptat să fie automat impusă. Doar că Liviu Dragnea are putere absolută în partid şi el nu o mai doreşte deloc în PSD-ul pe care îl conduce.

Citeste si...  Scandalul Tudose-Dragnea împarte taberele în PSD. Lider teritoriu: „Sper ca lucrurile să aibă un sfârşit fericit, deşi nimic nu mă îndreptăţeşte la asemenea speranţe”

În acest context, Victor Ponta i-ar fi propus Corinei Creţu să deschidă ea listele Pro România pentru alegerile europarlamentare. Partidul său vizează un scor de peste 5%, ceea ce înseamnă doi eurodeputaţi trimişi în Parlamentul European. Cel de-al doilea nume eligibil ar putea fi chiar cel al Dacianei Sârbu, pe care, însă Liviu Dragnea nu ar fi exclus-o încă de pe liste. Se pare că încă ar mai ţine cont de numele Ilie Sârbu, tatăl Dacianei şi fost lider al senatorilor social-democraţi.

 

Probabil Corina Creţu va accepta în cele din urmă oferta lui Victor Ponta, însă nu este deloc fericită că este forţată să părăsească PSD şi să o ia de la capăt cu un partid nou nouţ. “Dacă va intra în campanie cu Ponta, va mătura la propriu cu Liviu Dragnea şi multe poveşti interesante vom afla cu toţii. Dar ea, încă mai speră să fie pe listele PSD”, ne-a povestit o sursă din anturajul ei, care însă este de părere că de data aceasta Liviu Dragnea va merge până la capăt cu decizia pe care a luat-o.