Eurodeputata Corina Crețu (PSD) a fost desemnată luni de Grupul socialiștilor și democraților (S&D) din Parlamentul European, alături de alți doi europarlamentari, drept candidată pentru funcția de vicepreședinte al legislativului european.

corina-cretu-desemnata-de-grupul-s-d-drept-candidata-pentru-functia-de-vicepresedinte-al-parlamentului-european

Ea a fost aleasă alături de Sylvie Guillaume (Franța) și David Sassoli (Italia), potrivit unui comunicat dat publicității la Strasbourg de S&D.

De asemenea, Grupul socialiștilor și democraților a mai nominalizat un candidat S&D pentru postul de chestor (responsabil cu problemele financiare și administrative care îi privesc direct pe deputați), în persoana parlamentarului polonez Boguslaw Liberadzki.

‘Odată cu desemnarea candidaților noștri pentru funcțiile cheie de vicepreședinți și de chestor, am trimis un semnal puternic Parlamentului European propunând reprezentanți din Est, din Vest și din Europa de Sud. Totodată, am respectat paritatea bărbați/femei’, a declarat președintele grupului, germanul Martin Schulz.

‘Parlamentul European joacă, în prezent, un joc decisiv în procesul de elaborare a politicilor UE. În cursul ultimilor ani, Parlamentul European a câștigat importanță politică. A avea parlamentari socialiști și democrați recunoscuți și experimentați la conducerea acestei instituții este esențial și îmi exprim convingerea că persoanele pe care le-am desemnat sunt cele mai bine plasate pentru a îndeplini acest rol cu succes’, a mai afirmat Martin Schulz în comunicat.

Citeste si...  Guvernul condamnă Moldova la sărăcie. Comisia Europeană a anunțat că reprezintă o prioritate