MAE se pregăteşte să îşi compleze garnitura de diplomaţi. La Concursul de admitere în Corpul Diplomatic și Consular al României 2014, concurenţa este una mare, dar şi una extrem de „aleasă”. Printre cei care se vor diplomaţi se numără Tudy, fostul iubit al Oanei Zăvoranu, fiul fostului ministru de Finanţe Gheorghe Pogea, junioara lui Constantin Niță, fost ministru al Economiei, soți și soții ai angajaţilor din MAE și de la Cotroceni, precum şi fiica fostului șef penal al Loteriei, scrie romaniacurata.ro

tudy_90791500

Nu mai puţin de 649 de candidaţi s-au înscris în concursul de admitere în Corpul Diplomatic și Consular al României – 2014.

România Curată a verificat lista scurtă de candidați și a identificat între numele dornice să intre în diplomație și care au reușit să treacă cu brio de primele două etape de selecție ale concursului și personaje conectate politico-economic la diverse centre de putere, dar și nume de-a dreptul bizare, plus nepotism în floare.

Printre acestea se numără:

Ionescu Tudor Tim, alias Tudy, fost iubit al Oanei Zăvoranu, a fost stagiar la Parlamentul European la cabinetul lui Cristian Buşoi (2009-2010) și Luis Yanez Branuevo Garcia. Tudy a fost absolvent al Institutului de Studii Europene, având și un master la Bruxelles.

Nașul său, conform articolelor de presă, ar fi Călin Popescu Tăriceanu, care ar fi fost coleg de facultate cu tatăl său. În 2008, a devenit „membru PNL” și a trimis cv-ul său tuturor europarlamentarilor liberali, provocându-i pe Facebook să-i testeze valoarea. Norica Nicolai este europarlamentara care a apreciat calitățile lui Tudy: „Este un tip care a impresionat pe toata lumea, a locuit mult timp singur aici la Bruxelles. Si a invatat, a facut liceul, facultatea, acum facea un master. Era foarte motivat sa faca o carieră politică”.

Tudy a făcut parte dintr-o trupă de stand-up comedy, a făcut modelling și a fost membru al juriului la Festivalului Anual de Teatru „Les Caprices” din Bruxelles.

El s-a făcut cunoscut grație unui clip viral pe net și în presă, în care s-a masturbat pe wc în timp ce se filma și vorbea  prin obiectivul camerei video cu iubita lui.

Niță Luiza Ramona este fiica lui Constantin Niță, Ministrul Economiei în Guvernul Ponta. Un nume similar găsim și în cadrul MAE în perioada 2008-2009, când a lucrat ca Secretar III la Reprezentanța Permanentă a României de pe lângă UE de la Bruxelles.

Pogea Ioan Alexandru.  Este vorba de fiul lui Gheorghe Pogea, ex-ministru de stat pentru coordonarea activităților din domeniul economic (cu rang de vicepremier) în Guvernul Tăriceanu (2005-2006) și ministru al finanțelor publice în Guvernul Boc 1.

Gheorghe Pogea e cunoscut ca salariatul lui Adriean Videanu, ocupând de-a lungul vremii funcția de Director General al Marmosim și apoi de Administrator al Titan Mar. Marmosim/Titan Mar e compania fanion a lui Adrian Videanu, iar Pogea, omul său de încredere.

Numele fiului lui Pogea, Ioan Alexandru, a apărut public în mod accidental în 2010, urmare a unei investigații despre cariera țâșnitoare a altui protejat al lui Videanu, Bogdan Ionescu Syda, ginerele actual al lui Traian Băsescu, care, după ce a ocupat postul de expert asistent la Direcţia Generală Relaţii Externe din cadrul Ministerului Economiei (condus de Videanu), a câștigat, prin concurs la MAE, un post la Ambasada României de la Paris. La acel moment (2010), Pogea Jr era ataşat pe energie la Reprezentanţa Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană

Grigore Buda este fratele lui Daniel Buda (europarlamentar, ex-deputat, lider PDL din Cluj). Grigore Buda este și cumnatul lui Florin Magyar, Procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj (, fiind căsătorit cu sora sa, Mariana. Grigore Buda a fost asociat în firma AGROSOURCE BB – S.R.L., cu Bica Andra Laura, fiica lui Radu Bica, ex vicepreședinte al CJ Cluj, arestat și condamnat pentru luare de mită

Benea Alexandra Laura este fiica fostului șef al Loteriei Române. La doar 26 de ani, Alexandra a fost numită în mandatul lui Teodor Baconschi la MAE, director al direcției de formare a Institutului Diplomatic Român (IDR).

Fiica șefului Loteriei de la acel moment, Gheorghe Benea, Alexandra, nu s-a mulțumit doar cu funcția retribuită cu o leafă indecent de mare  ci, în 2011, s-a și înscris la un concurs pentru un loc ca studentă la cursurile organizate și supervizate de ea însăși. Surpriză, fiica șefului Loteriei a câștigat concursul organizat de ea și a devenit cursantă a IDR.

S-a dovedit că tatăl Alexandrei, Gheorghe Benea, a făcut o mulțime de matrapazlâcuri penale de multe milioane de euro la Loterie, cu contracte atribuite unor personaje de casă și unor firme fictive. Între timp, Alexandra Laura Benea a încercat să ocupe un post la ICR, dar n-a trecut examenele , așa că și-a încercat norocul și pentru un post de bibliotecară la CCR, unde a trecut cu brio cel puțin de proba de dosare , conform datelor publice disponibile.

Mănoiu Alina este soţia lui Bogdan Mănoiu, consilierul lui Traian Băsescu, recent avansat la grad diplomatic de ambasador, de către Președinție. O asemenea avansare are, logic, o foarte probabilă numire ca ambasador, caz în care, consoarta îl urmează.  Dacă Mănoiu Alina ia examenele, va putea să plece cu soțul ei peste hotare (în cazul în care va fi trimis în misiune externă de lungă durată), beneficiind nu doar de statutul de soție de diplomat, ci și de salariu și diurnă în monedă străină de la MAE.

Citeste si...  Referendum Familie: 378 de secţii de votare organizate în străinătate