Contraofensivă puternică în scandalul legat de Casa Regală. Au apărut nu numai fotografii recente cu Majestatea Sa – de săptămâna trecută, conform postării de pe site-ul oficial – ci curge și cu acuzații la adresa celui care, până în vară era Principele Nicolae.

Informațiile vărsate ca din robinet, în presă, vorbesc despre scandaluri sexuale, DNA, interlopi și presă.

Nicolae a fost numit principe chiar dacă nu avea o pregătire profesională solidă, spun contestatarii. A trăit la internat, apoi avut o tinerețe aventuroasă, luându-și o vacanță de cinci ani, între liceu și facultate, timp în care a fost în expediții și a predat cursuri de rafting în Kenya. Din 2009 în 2012, Nicholas a „urmat cursuri de management” la Royal Holloway, University of London, dar nici CV-ul său, nici site-ul Universității, nu arată că ar fi luat licența.

Ajuns în România, Nicolae, principe pe atunci, ar fi făcut o înregistrare video care l-ar fi supărat pe Rege. La o masă cu ceva alcool, tânărul s-a urcat pe scaun și a spus „Eu sunt Regele României”.

Apoi, a urmat scandalul sexual. Una dintre colaboratoarele lui Nicolae a lăsat să se înțeleagă că a avut o relație intimă și refuză să-și întrerupă sarcina. La ședința Consiliului de Coroană din 1 august, Suveranul este ferm în ceea ce privește excluderea lui Nicolae din linia de succesiune. ”Parcă îl văd pe tatăl Meu!” spune Regele, referindu-se la comportamentul lui Carol al II-lea care a făcut mult rău Monarhiei, scrie DCnews.ro.

Citeste si...
Victor Ponta a ieşit la atac, anunţând o plângere penală pe numele lui Băsescu

Diverși membri ai Consiliului Regal – Consiliu a cărei actuală componență este contestată de ziariștii care au dezvăluit, în ultimele zile ale lui decembrie 2015 îndepărtarea adevăraților susținători ai Majestății Sale Regele Mihai din acest Consiliu – spun că principele ar fi ajuns în sfera de influență a unor politicieni, cu trimitere spre tineri și tinere din familii apropiate lui Traian Băsescu, și interlopii, personaje din ceea ce presa numește Mafia Imobiliară.

DNA? Presa vorbește despre reținerea Prințului Paul, într-un dosar instrumentat de DNA, nimic însă nu-l leagă pe fostul Principe Nicolae de acest scandal.

”Acest fost principe Nicolae e un personaj foarte complicat. Prin evoluţia lui el justifică decizia luată de Rege. Fostul principe Nicolae e un personaj extrem de incomod pentru el şi pentru Casa Regală. Scrisoarea foarte importantă trimisă de Regele Mihai către fostul principe în care îi spunea că nu a luat în serios decizia Regelui. Regele, văzând evoluţia proastă a fostului principe, i-a retras renta viageră” a declarata și fostul director TVR Radu Călin Cristea la Antena 3.