Vernisajul expoziţiei regretatului artist va avea loc joi

Trambulina

În cadrul secţiunii „Artişti români din diaspora”, galeria „Dialog”, de la parterul Primăriei Sectorului 2, găzduieşte joi, 28 noiembrie, ora 18.00, vernisajul expoziţiei „Contact cu tăcerea” a artistului Mihai Rusu.

Absolvent al Institutului de Arte Plastice „N. Grigorescu” din Bucureşti, avându-i ca profesori pe Al. Ciucurencu şi O. Angheluţă, Mihai Rusu a participat la numeroase expoziţii în ţară şi străinătate – Germania, Italia, Canada, Franţa, Belgia, Spania, Suedia, S.U.A. etc. Din 1985 s-a stabilit în Germania, iar anul acesta, după o absenţă de aproape trei decenii, a revenit în România. Încetează din viaţă la 30 aprilie 2013.

„Rusu se simte atras de o artă de investigare în universul formelor necunoscute, în care intervenţia prevalează asupra descrierii, sugestia asupra mimetismului. Preocupat în mod deosebit de captarea şi sugerarea unui spaţiu intim, artistul apelează (anii `70) la mijloace de limbaj clasic. Foloseşte pictura nu pentru a obţine efecte de materie şi structură, ci pentru a evoca implicaţiile sensibile ale culorii, pe care o gândeşte în spirit goetheean, ca pe o dialectică a luminii şi întunericului” – Octavian Barbosa – „Dicţionarul artiştilor români contemporani”.

Expoziţia poate fi admirată până pe 1 februarie 2014, de luni până vineri, între orele 10.00 – 18.00, intrarea fiind liberă.

Citeste si...
Femeia cu barbă, Conchita Wurst, a câştigat trofeul Eurovision