Cazinoul din Constanța, o atracție turistică aflată în paragină, ar putea fi reabilitat în curând, însă autoritățile au inventat o întrebare care ar mai putea ține în loc începerea lucrărilor. Așadar, constănțenii sunt întrebați dacă vor ca reabilitarea să fie făcută pe banii Companiei Naţională de Investiţii sau ar fi preferabil ca oraşul să se împrumute

„Începând de astăzi (15 februarie – n.r.) şi până pe 28 februarie cerem părerea constănţenilor despre cum să abordăm problema Cazinoului pentru că, din punctul nostru de vedere, atâta vreme cât noi am realizat tot ce a ţinut de noi, studiu, proiect, le-am pus la dispoziţia Companiei Naţionale de Investiţii, Compania Naţională de Investiţii, care a licitat o dată, de două ori, de trei ori… Vedem că acest proces de a contracta pe cineva care să se ocupe de restaurarea Cazinoului durează mult şi, atunci, i-am întrebat pe constănţeni. Le cer părerea, ce facem? Mergem în continuare către CNI, cu bani de la bugetul de stat sau, dacă ar fi de acord să ne împrumutăm, ca oraş, pentru că aţi văzut structura bugetului de anul acesta şi nu cred că vom reuşi să rupem sume semnificative din altă parte, să ne împrumutăm şi să ne apucăm noi, comunitatea”, a declarat, joi, primarul Constanţei Decebal Făgădău.

Citeste si...
Vezi ce politician a decedat in puscărie după 52 de zile de greva foamei

„Îi întrebăm (pe constănţeni – n.r.) asupra destinaţiei, pentru că au fost voci care spuneau să ne ocupăm de cazinou şi să îi dăm o anumită funcţiune pe timp de vară şi o altă funcţiune pe timp de iarnă. Tocmai de aceea îi întrebăm: Cât doriţi să fie deschis cazinoul, pe durata verii, tot timpul anului? Îi întrebăm dacă sunt de acord ca în Cazinou să fie inserate funcţiuni generatoare de venituri, astfel încât clădirea să se autosusţină sau măcar să genereze o cheltuială cât mai mică pentru comunitate. Le cerem părerea despre ce destinaţie de bază şi-ar dori să aibă Cazinoul, sală expoziţională, sală de concerte, de proiecţii cinematografice, de întâlniri şi vor putea fi alese câte două funcţiuni”, a detaliat primarul Constanţei.