Ilan Laufer a fost audiat timp de mai multe ore la Poliție. Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, fostul ministru ar fi suspect în dosarul lui Carmen Adamescu, fosta soție a omului de afaceri Dan Adamescu. Potrivit Realitatea TV, oamenii legii au lansat două acuzații pe numele lui Laufer, complicitate la gestiune frauduloasă și evaziune fiscală.

Ilan Laufer, fost ministru PSD al Mediului de Afaceri, a fost audiat de polițiștii din Direcția de Investigare a Criminalității Economice (DICE) în dosarul fraudării companiei Unirea Shopping Center. Laufer ar fi suspect pentru Complicitate la gestiune frauduloasă și evaziune fiscală. În acest dosar, Carmen Adamescu (fosta soție a lui Dan Adamescu) are calitatea de inculpat în dosar, iar Ilan Laufer și Andreea Bănică (funcționar la Unirea Shopping Center) ar fi suspecți.

”Sunt total nevinovat, mi se par complet ridicole aceste acuzații”, a declarat Laufer după cele cinci ore petrecute la sediul Poliției.

Potivit surselor Realitatea TV, Laufer ar fi ațipit în timpul audierilor. Laufer a negat acest lucru, dar a admis că era obosit.

Polițiștii îl suspectează pe Ilan Laufer că, în calitate de administrator la două firme, ar fi sprijinit-o pe Carmen Adamescu în administrarea bunurilor Unirea Shopping Center, producând pagube centrului comercial de aproape 6 milioane de euro.

Citeste si...  Apple a lansat un nou ceas: Watch Series 4

Polițiștii susțin că cei care voiau să închirieze spații în magazinul Unirea ar fi încheiat mai întâi contracte subsecvente cu firmele administrate de Ilan Laufer, cu sume mari de bani. Ulterior, acesta i-ar fi ajutat să închirieze spațiile în Unirea, la sume modice de bani. Banii astfel obținuți de Ilan Laufer erau transferați către patru firme din Cipru și Elveția, de unde erau ulterior retrași, prin încheierea cu aceste firme a unor contracte fictive de consultanță, comision și intermediere. Aceste sume, astfel obținute, ar fi ajuns la Carmen Adamescu, potrivit surselor citate.

Mai mult, polițiștii îl suspectează pe Laufer de evaziune fiscală. Ei susțin că, pentru a nu plăti taxele și impozitele pe profit la o societate pe care o administra, Ilan Laufer ar fi majorat cheltuielile, prin încheierea și înregistrarea în evidența contabilă a unor contracte fictive de consultanță cu cele 4 firme din Cipru și Elveția. Cheltuielile fictive se ridică la suma de 22 de milioane de lei, potrivit surselor citate.