Sorin Oprescu este istorie. Ştefanel Marin a preluat funcţia de primar general interimar al Capitalei. Surprinzător, membrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti l-au votat pe consilierul general al UNPR, Ştefănel Marin, cu 39 de voturi „pentru” si nici unul „impotriva”.primar-465x390.

Primarul general interimar al Capitalei, Ştefănel Marin, a declarat, marţi seară, că în momentul de faţă există un vid în ceea ce priveşte situaţia financiară a Primăriei Capitalei, iar una dintre primele măsuri pe care le va lua va fi să facă o auditare externă.

Noul primar al Capitalei a spus că în prezent chestiunile financiare ale Primăriei Capitalei sunt foarte puţin cunoscute.

„Gândiţi-vă că foarte puţini dintre consilierii generali au avut acces doar la o parte din informaţiile financiare. În momentul de faţă este un vid în ce priveşte situaţia financiară a Primăriei. Tocmai de aceea una dintre primele măsuri pe care le voi lua este să fac o auditare externă”, a spus Ştefănel Marin.

Întrebat dacă îşi propune să facă şi restructurări la nivelul primăriei, Marin a precizat că, în momentul în care va identifica că disciplina nu este regula care primează, va lua măsuri.

„Fără să fac o identificare punctuală a problemelor nu voi face restructurări, dar am de gând să fac această evaluare. Face parte din planul de deblocare administrativă”, a spus Ştefănel Marin.

Consilierul general UNPR a mai spus că s-a bucurat că factorii politici au ajuns să ia o decizie în ceea ce priveşte desemnarea unui primar al Capitalei şi a precizat că această înţelegere, care s-a făcut între cele două grupuri mari PNL şi PSD, a apărut din cauza faptului că niciunii nu au dorit să-şi asume „guvernarea” oraşului în perioada următoare, şi atunci, pentru a nu bloca buna funcţionare a oraşului, s-a decis ca membrii UNPR să se implice în administrare cu sprijinul tuturor.

Citeste si...  Iată ce a declarat liderul deputatilor PSD în privinta investirii unui nou Guvern Orban

Întrebat cu ce planuri vine la conducerea Primăriei Capitalei, primarul proaspăt votat a spus că nu i se pare moral să vină pentru a dezvolta planuri pentru cetăţeni atâta timp cât nu are votul lor.

„Planurile sunt de a eficientiza administraţia şi de a transparentiza orice decizie administrativă. O primă decizie pe care vreau să o pun în practică vizează circuitul documentelor care până acum pentru consilierii generali era necunoscut”, a spus primarul.

El a precizat că îşi propune să afle de ce anumite documente solicitate ajungeau să fie dezbătute în Consiliul General şi de ce altele trebuiau să aştepte.

Întrebat dacă nominalizarea sa pentru această funcţie creşte şansele UNPR pentru primăriile de sector, Ştefănel Marin a spus că nu şi-a făcut astfel de calcule, el propunându-şi doar să reuşească să reunească toate partidele din Consiliul General.

Primarul interimar nu a avut o poziţie clară nici în ceea ce priveşte o posibilă candidatură a sa la Primăria Municipiului Bucureşti, spunând că în primul rând se gândeşte să ducă la bun sfârşit mandatul pe care i l-au acordat colegii săi şi că în acest moment o eventuală candidatură nu este luată în calcul.

Vorbind despre problemele municipalităţii, el a precizat că unele dintre cele mai mari sunt cele ale celor două regii autonome (RADET şi RATB – n.r.) pentru că ele au fost „pur şi simplu uitate”.

„Nimeni nu a vrut să se ocupe de ele, s-au dezvoltat alte proiecte în timp ce bucureştenii se întreabă dacă transportul va mai funcţiona, dacă caloriferele se vor mai încălzi iarna”, a spus Marin.

El a adăugat că, din ceea ce ştie în momentul de faţă, pentru RADET există un plan de administrare şi o restructurare în ce priveşte eficientizarea energetică, dar totodată se doreşte o mai bună cooperare cu PMB prin atragerea fondurilor europene.