Consilier al lui Chiliman Răzvan Iordan, fost director al Direcției Inspecție din cadrul Primăriei Sectorului 1 și fost consilier al fostului edil  și Dan Toma, fost director executiv adjunct și el în directie, au fost condamnați miercuri la pedepse de câte 6 ani, 9 luni si 10 zile de închisoare, relatează Ziare.com.

Cei doi funcționari au fost găsiți vinovați într-un caz de luare de mită, fiind acuzați că au primit între 15.000 și 70.000 de euro pentru a dispune întocmirea proceselor verbale de recepție a unor lucrări.Consilier al lui Chiliman Răzvan Iordan și Dan Toma, fost director executiv adjunct au fost condamnati la pedepse de câte 6 ani, 9 luni si 10 zile de închisoare .

Decizia de condamnare a fost dată de Curtea de Apel București și este definitivă. În faza de fond a procesului, cei doi directori au fost achitați, dar procurorii DNA au contestat decizia.

Citeste si...  Carmen Electra, cea mai bătrână femeie care a pozat pentru FHM

Potrivit minutei CAB, magistrații au confiscat de la Iordan suma de 26.000 de euro, iar de la Toma 38.000 de euro.

Instanța le-a interzis mai multe drepturi celor doi funcționari, pe o perioadă de 5 ani: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa vreo funcție în cadrul administrației locale.

Procurorii DNA susțineau în momentul începerii anchetei că, în perioada 2006 – 2010, Razvan Iordan și Dan Toma au pretins și primit de la doi oameni de afaceri, în mai multe rânduri, sume cuprinse între 15.000 și 70.000 de euro.

Banii au fost ceruți pentru ca în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cei doi să dispună întocmirea și semnarea proceselor verbale de recepție a unor lucrări de construcție.